Wageningse schooldamteams naar Gelderse finale

WAGENINGEN Zowel de welpen als de pupillen van de Montessorischool Wageningen wonnen in het landelijke schooldamtoernooi de halve finale van Gelderland. Op 28 februari mogen zij daarom uitkomen in de strijd om de titel Schooldamkampioen van Gelderland. Ook de Piekschool heeft zich geplaatst met een pupillenteam; de Johan Frisoschool met een welpenteam.

Vele tientallen jeugdige dammers speelden zaterdagmiddag 31 januari op verschillende plaatsen in Gelderland met hun schoolteams in de halve finale van Gelderland. Het schooldamtoernooi wordt gespeeld in twee categorieën: welpen (tot en met groep 6) en pupillen (groep 7 en 8). Zowel bij de welpen als bij de pupillen gingen de teams van de Montessorischool uit Wageningen er met de beker vandoor.

De Wageningse Montessoripupillen, die speelden in Harderwijk, werden in punten knap op de hielen gezeten door de Eben Haëzerschool uit Bennekom. De Piekschool uit Wageningen werd vierde. De eerste zes teams gaan door naar de Schooldamfinale van Gelderland. Bij de welpen, die speelden in Bennekom, won het Montessoriteam met iets meer voorsprong op de nummer twee, de Nederwoud uit Lunteren. De Johan Frisoschool uit Wageningen werd derde.

De finale van Gelderland wordt 28 februari gespeeld in Putten. Daarna volgt 11 april de halve finale van Nederland en 30 mei de finale van Nederland. Vorig jaar werden de Wageningse Montessoriwelpen nationaal schooldamkampioen.

Foto: Het winnende welpenteam van de Montessorischool Wageningen