• Maarten Immerzeel

Wageningse lopers succesvol in BVC-circuit

WAGENINGEN In Rhenen was zaterdag de vierde en laatste wedstrijd van het Bos Vallei Crosscircuit, een serie hardloopwedstrijden van vijf atletiekverenigingen uit Wageningen en omstreken. Een flink aantal Wageningse atleten deed mee aan deze laatste wedstrijd, van Pallas'67 en van studentenvereniging Tartlétos. Atleten uit Wageningen presteerden in de serie zo goed, dat ze zaterdag bij de laatste wedstrijd in groten getale op het podium belandden.

Vanwege weer en houthakkers was het normale parcours in Rhenen onbruikbaar; op het laatste moment werd uitgeweken naar de overkant van de weg. Desondanks was de loop prima geregeld, met vriendelijke parkeerwachten die wezen op de zeer gladde bocht in de weg.

De deelnemers kwamen zaterdag, behalve uit Wageningen, onder meer uit Ede, Rhenen, Veenendaal, en vooral heel veel uit Apeldoorn. Toch vielen bij de jeugd een hele reeks Pallas-kinderen in de prijzen. Bij de minipupillen was het spannend en eindigden nummers 1 en 2 gelijk in de einduitslag. Detmar Immerzeel won de laatste wedstrijd, zodat hij de grootste beker kreeg. Voor Filsan Versteeg, meisjes-B-pupil van Pallas, was het minder spannend: zij won drie wedstrijden en werd dus eerste in het eindklassement. Dawit Verwers (jongens pupillen A1) ontbrak bij deze laatste wedstrijd, maar haalde dankzij zijn vorige resultaten toch een tweede podiumplaats.

Bij de grotere Pallas-kinderen behaalden Stefan Beukers, Britt Kwakernaat en Fieke Pepping de derde plaats in het eindklassement in hun categorie. Sieb Mostert liep in Rhenen niet mee ontbrak ook, maar dankzij zijn winst bij de voorgaande drie keer staat toch de grootste beker op hem te wachten.

Christiaan van der Gaag werd eerste bij de junioren A. Bij de volwassenen waren er maar liefst dertien ereplaatsen voor Wageningers, van Pallas en van Tartlétos.

Pallas ziet de Wageningse atleten waarschijnlijk weer bij de eerstvolgende Winterbosloop (21 februari) of de Belmonte Scholierenloop (14 maart) in Wageningen.

Informatie en uitslagen: www.pallas67.nl

Foto:

De mini-pupillen net na de start van de laatste bosloop van het BVC-circuit, in Rhenen.