• Het nieuwe trainersduo van MHCO-Dames 1: Arjan Sipkema (l) en Pieter Teunissen.

    Dick Martens

Vrouwenteam MHCO is weer terug

OOSTERBEEK MHCO keert in het seizoen 2019-2020 terug met een Dames 1-team. Onder leiding van de 'kartrekkers' Pieter Teunissen en Arjan Sipkema worden daarvoor de nodige voorbereidingen getroffen in het Oosterbeekse clubhuis.

Dick Martens

'Lieve supporters van Dames 1. Helaas is het voor het aankomend seizoen niet gelukt om een volledig Dames 1-team bij elkaar te krijgen. Met 7 speelsters, zonder keeper en coach gaat het niet lukken een seizoen in de derde klasse te hockeyen.' Zo luidde, op 16 augustus 2018, het Facebook-bericht van de overgebleven en teleurgestelde speelsters van MHCO Dames 1.

TERUGKEER Maar inmiddels tien maanden later worden er bij MHCO plannen gemaakt om na de zomer terug te keren in competitieverband. Samen met lid van de technische commissie van de Oosterbeekse hockeyvereniging Jack Bouwmeester wordt de selectie doorgenomen en druk gespeculeerd over aanvullingen voor de selectie, waarbij vooral ook de jeugdige talenten de voorkeur hebben.

Wat dat betreft is de samenstelling van het nieuwe trainersduo een ideale combinatie. Teunissen werkte ook vorig seizoen, toen het afgeslankte team al wel deelnam aan de zaalcompetitie, al met de 'harde kern' van de selectie en Sipkema is in Oosterbeek al jaren 'het trainersgezicht' bij de A- en B-jeugd en ook bij de dames-veteranen.

GEMIS ,,Hij had nog een paar avonden vrij", daarom heb ik Arjan gevraagd om samen met mij Dames 1 weer nieuw leven in te blazen", lacht Teunissen, terwijl het oefenprogramma inmiddels al meer en meer vorm krijgt. ,,Maar de motivatie om weer, na een jaar geen competitie gespeeld te hebben, kwam echt vanuit de spelersgroep. De speelsters, die ook vorig jaar gebleven zijn, hadden zelf het initiatief genomen om aan de zaalcompetitie te gaan deelnemen en ben ik ze, op voorspraak van aanvoerster Frederique Bleijenberg ze daar gaan begeleiden. De meiden misten het hockey echt en zijn op de vrijdagavonden ook de veldtrainingen weer gaan doen. Van het een kwam het ander en nu gaan we aankomend seizoen samen weer in competitieverband in de vierde klasse beginnen."

Teunissen is echt een hockey adept, die onder andere speelde bij Etten Leur en daar al snel ook de coaching oppakte, om vervolgens aan het roer te staan bij onder andere Phoenix, Hilversum, Kampong en laatstelijk bij Ede om via een Facebook-oproep bij MHCO te belanden, terwijl Sipkema 'uit het voetbal' afkomstig is. ,,Ik speelde op redelijk niveau bij VV Goes, tegen onder andere Pierre van Hooijdonk en Peter van Vossen, maar ben door mijn dochters, nadat we naar Oosterbeek verhuisd zijn, bij MHCO terecht gekomen en mij gaan verdiepen in het hockey."

DERDE KLASSE Het duo is erg enthousiast geraakt over het niveau en kijkt al verder dan de vierde klasse. ,,We willen gewoon door promoveren naar de derde klasse en daarin bovenin mee gaan draaien. Dat moet zeker gaan lukken en er staan er in de jeugd ook nog heel veel 'in de wachtrij'. Het is voor ons zaak om te laten zien dat er hier bij MHCO weer op niveau gehockeyd wordt. Kortom, het ziet er weer goed uit en wij hebben er nu al erg veel zin in."