• Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Rein Wien (Links) tekent bij RVW en gaat nu ook Ede/Victoria doen.

  Dick Martens
 • Foto: Gerard Vos
 • Foto: Gerard Vos
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens

Voorzitters zijn vooral trots (Update-Meer foto's)

WAGENINGEN 'Trots' was het woord dat door alle voorzitters van de voetbalclubs in de gemeente Renkum en Wageningen veelvuldig werd uitgesproken tijdens hun nieuwjaarsspeeches. 

 

Dick Martens

 

Op Sportpark de Zoom was het SKV-voorzitter Eric Schouwenberg die als een van de eersten de microfoon ter hand nam om zijn leden toe te spreken. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd, maar er moet ook nog veel meer gebeuren. We zijn afgelopen jaar weer gegroeid en hebben inmiddels meer dan duizend leden. Dit is mooi, maar het legt ook extra druk op de vereniging om alles georganiseerd te krijgen'', aldus Schouwenberg. Om dat te kunnen gaan realiseren heeft het SKV-bestuur zich een drietal doelen gesteld. ,,Onze speerpunten voor 2017 zijn: Vrijwilligers, communicatie en accommodatie. Vrijwilligers zijn belangrijk en we zijn natuurlijk erg trots op hen. Maar de belasting voor een te kleine groep vrijwilligers is momenteel te groot. We hopen daarom dat iedereen zijn verantwoordelijkheid gaat nemen om met elkaar onze mooie vereniging draaiende te houden." 

 

DUNO Enkele kilometers oostelijker stond Duno-voorzitter Richard Vacquier Droop zaterdagmiddag tussen de leden. Voor Droop en zijn club was het jaar 2016 er een met sportieve successen, maar ook een jaar met een meer dan triest dieptepunt voor de hechte vereniging. ,,Ons vlaggenschip behaalde een prachtig kampioenschap en komt momenteel uit in de eerste klasse. Een resultaat om geweldig trots op te zijn en waar onze trainers Lodewijk de Kruif en Jacob van Zanten een groot aandeel in hebben gehad. Ik ben dan ook verheugd dat ik kan mededelen, dat zij ook volgend jaar voor de groep zullen staan. Maar ook de rest van de teams presteerden naar behoren. Maar helemaal hosanna was 2016 helaas niet. Ik wil dan ook nog even stilstaan bij het plotselinge overlijden van bestuurslid, vriend en bovenal een geweldig fijn mens, Fred Bosschaart. Dat heeft bij ons als bestuur en zeker ook bij onze leden diepe sporen achtergelaten. Fred, rust in vrede." 

 

REDICHEM EN CHRC Ook bij 'de buren' Redichem en CHRC waren er trotse voorzitters aan het woord. Redichem-voorzitter Jan Streefkerk begon met een mooie quote van televisiemaker Gert-Jan Dröge, die zijn programma aan het einde van weer een televisiejaar eindigde met: 'Het was me het jaartje wel weer'. ,,Een uitspraak die zeker ook voor onze club van toepassing is. We sloten het jaar af met meer dan 500 leden, verdeeld over maar liefst 35 teams. Gelukkig kunnen we daarbij bogen op een vrijwilligerskorps van ruim 220 leden. Dat doet mijn voorzittershart groeien van trots. Toch hadden wij als bestuur ons toch min of meer voorbereid op een relatief rustig jaar, maar het was allemaal wat weerbarstiger.''

 

De kleedkamerproblematiek en de overdracht en het onderhoud van Sportpark Wilhelmina waren toch nog wel zware thema's. Ook niet onbelangrijk voor een vereniging is de hoofdtrainer. Bij Redichem wordt aan het einde van het seizoen afscheid genomen van Maarten Kerkhof, die het geel-zwarte vlaggenschip maar liefst zes seizoenen onder zijn hoede had. Streefkerk maakte bekend dat Fred van Zutphen zijn opvolger gaat worden. Bij 'buurman' CHRC stond voorzitter Oswald Velthuizen waarschijnlijk het kortst achter de microfoon. Maar de praeses was misschien wel het meest trots van alle voorzitters. Niet alleen op de jubilarissen, maar zeker vooral op zijn medebestuursleden. Hij verraste hen door ze allemaal voor het voetlicht te halen. ,,Zij hebben het voortouw genomen om van CHRC weer een echte vereniging te maken en er mede voor gezorgd dat er weer een eerste elftal staat. Zij hebben de schouders eronder gezet. Er wordt weer veel en positief over onze mooie club gesproken."

 

WAVV, ONA'53 EN RVW Bij de Wageningse buren WAVV en ONA '53 waren ze blij en trots dat er weer gestreden kon worden om de Oliebollen Cup. Veel oud-spelers van beide clubs gaven acte de préséance. ONA '53, waar voorzitter Hans Bruyns zaterdagmiddag bekend maakte dat Wvv Wageningen-trainer John van Dijk volgend jaar de hoofdtrainer zal worden, won de Cup door een 1-0 zege (doelpunt Stef van de Sluis). Ook RVW-voorzitter Dick van Deest glom bij zijn speech van trots. Bij 'zijn club werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vernieuwen van de kleedkamers en het realiseren van een nieuwe toiletgroep. ,,Het is prachtig geworden. Een plaatje."

 

Foto's 1, 2 en 3: CHRC-voorzitter Oswald Velthuizen is trots op zijn mede-bestuursleden (foto 1) en de jubilarissen (foto's 2 en 3).

Foto 4: Redichem voorzitter Jan Streefkerk opende zijn speech met een mooie quote: ,, Het was me het jaartje wel weer..."

Foto 5: RVW-voorzitter Dick van Deest is trots op de prachtig verbouwde kleedkamers.

Foto 6: Trainer van het eerste vrouwenteam van RVW, Rein Wien, ondertekende een nieuwe verbintenis.

Foto 7: ONA-voorzitter Hans Bruyns maakte tijdens zijn nieuwjaarsspeech bekend dat John van Dijk de nieuwe hoofdtrainer wordt. Ook reikte hij de Oliebollencup uit. Die strijd ging tussen het 3e en  4e elftal van 'zijn' club (foto: 8).

Foto's 9, 10 en 11: Ook bij WAVV werd er gestreden om een Oliebollencup. Hier ging de strijd in een heuse 'stadsderby' tussen Oud-spelers van WAVV en 'de buren' ONA '53.