• Dick Martens
  • Richard Veldt (vize voorzitter van RVW) bedankt wethouder Marinka Mulder, Peter Oomens {MFC Doelum), CHRC-voorzitter Paul Leertouwer en Redichem-bestuurslid Rik Kerkhof (vlnr) voor 'het kunstgras'.

    Fred Hendriks
  • Dick Martens

Voorzitters nog vol ambitie

RENKUM De eerste week van januari is veelal de periode om terug te blikken, maar vooral vooruit te kijken naar weer een nieuw jaar. Dat doen zeker ook 'de voetbalvoorzitters'. Dat leerde een rondje langs een aantal nieuwjaarsrecepties.

Dick Martens

Op vrijdagavond had RVW de primeur om als eerste de leden te verzamelen in het fraai versierde clubhuis op Sportpark Wilhelmina. Voorzitter Dick van Deest, die ondanks zijn voornemen de voorzittershamer na een ambtstermijn van vier jaar, de hamer over te gaan geven, toch weer een jaartje had 'bijgetekend', zag tot zijn genoegen dat de opkomst prima was. De preses opende zijn speech met een respectvol moment van stilte, ter nagedachtenis aan de op 28 januari 2018, op 90-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter Jan Mulder. Vervolgens werd een thema aangesneden, dat de laatste tijd de gemoederen op het sportpark danig bezig hield.

KUNSTGRAS in een tijd waar 'samenwerken' een thema is en voor velen een motto, gloorde er in Heelsum licht aan de horizon, want op Sportpark Wilhelmina is inmiddels een start gemaakt met de aanleg van het door alle drie de bespelers van het sportpark, RVW, Redichem en CHRC, zo gewilde kunstgrasveld. Om dat nog eens extra te belichten had van Deest de direct betrokkenen voor de receptie uitgenodigd. En zo traden Marinka Mulder (Renkums wethouder met onder andere sport in haar portefeuille), Peter Oomens (voorzitter Beheerstichting Multifunctioneel Centrum Renkum -MFC Doelum-), Richard Veldt (RVW), Paul Leertouwer (CHRC) en Rik Kerkhof (Redichem), nog even voor het voetlicht. ,,Hier zijn wij met zijn allen natuurlijk erg blij mee. In de toekomst zal er nog meer samengewerkt moeten worden, omdat het voor elke club steeds moeilijker wordt om het hoofd boven water te houden."

TOUWTREKKEN Ook bij de recepties van Redichem en CHRC was 'het kunstgras' een belangrijk item in de speeches van de voorzitters Koen Beenen (Redichem) en Paul Leertouwer (CHRC). ,,,Het waren momenten en gesprekken waarbij ik dacht, haal ik het einde van de avond wel. Vooral omdat er zo weinig voortgang in zat. En word ik daarom straks misschien wel buiten de Redichem-deur gezet", aldus Beenen. ,,Maar gelukkig stelde de gemeente in februari, na het nodige touwtrekken, duwen, ruzie maken en diverse moties, toch € 450.000,00 ter beschikking om het kunstgrasveld te kunnen gaan realiseren. Maar toen moesten we nog een beheerstichting zoeken. Dat werd een zoektocht, maar lukte met MFC Doelum op de valreep toch nog. Inmiddels is er gestart met de aanleg en als de weergoden meewerken wordt het veld al begin maart opgeleverd."

Ook bij 'de buren' van CHRC kwam het nieuwe veld ter sprake. ,,Gelukkig werd het 'de politiek' ook wel duidelijk dat er wat moest gaan gebeuren op het sportpark", aldus voorzitter Paul Leertouwer. ,,Te vaak kon er door de slechte gesteldheid van de velden niet getraind of gevoetbald worden. Diverse moties hebben er tenslotte toe geleid, dat er nu een kunstgrasveld wordt aangelegd. Dit onder impulsen van de stuurgroep, de Stichting Doelum en wethouder Marinka Mulder."

KRITISCHE NOOT Enkele kilometers oostwaards sprak voorzitter Richard Vacquier Droop 'zijn' leden toe. Op zijn zo kenmerkende wijze, 'recht uit het Duno-hart', kraakte hij naast het feit, dat hij blij was met de sportieve successen van het eerste team en het jeugdvoetbal, toch nog wel een kritisch nootje. ,,Wethouder Mulder (die overigens zelf aanwezig was in Doorwerth) belde mij met de mededeling, dat er voor onze club geen gelden beschikbaar waren, omdat de prioriteiten voor de subsidiegelden in Heelsum en Oosterbeek lagen. Ik voel ons dan niet serieus genomen en geeft het gevoel dat wij er als Doorwerth zijnde maar een beetje bij hangen. De hoofdprijs voor het opknappen van onze accommodatie vroegen wij echt niet. Wij moeten nu zoeken naar andere middelen en dat zal niet meevallen."

TRAINERS Veelal worden de nieuwjaarsrecepties ook aangegrepen om aan te geven of de hoofdtrainer van de club blijft, of dat er in het nieuwe seizoen een nieuwe oefenmester 'zijn selectie' naar nieuwe sportieve hoogtepunten moet gaan stuwen. Wat dat betreft draaide de trainers-carrousel rondom de diverse sportparken op volle toeren. De voorzitters van RVW, ONA '53 en OVC '85 waren tevreden over de hoofdtrainer. Dat betekende dat respectievelijk, Peter van den Borden (RVW), Marcel Nijhuis (ONA '53) en Marco Bosch (OVC '85) het contract met nog een volgend jaar verlengden. De voorzitters van Redichem en WAVV konden aankondigen dat de vacatures bij hen waren opgevuld. Bij Redichem keert 'good old' Maarten Kerkhof weer terug. Bij WAVV, waar traditioneel werd gestreden om de Oliebollen Cup, tussen de teams van Oud WAVV en Oud ONA '53 (winst voor de thuisclub), kon voorzitter Jan Laurens mededelen, dat Dik Peters van Ton, die nu nog de scepter zwaait bij VV Scherpenzeel, de vertrekkende Ronald Lieftink gaat opvolgen.