• Archief BDUmedia

Voorbereidingen 45e editie schoolvoetbal in volle gang

WAGENINGEN Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op de velden van WVV Wageningen op De Zoom, het is een evenement waar generaties Wageningers mee zijn opgegroeid. Dit jaar staat de vijfenveertigste editie op het programma en nooit eerder deden zoveel scholieren mee.

Bart Eulen

Het zijn drukke weken voor Fred Noordhuis (71), die het toernooi al sinds jaar en dag organiseert. ,,Alleen al het vinden van genoeg scheidsrechters is op dit moment een dagtaak. Maar als de kantine en velden van WVV Wageningen straks weer eens volstromen met kinderen, is het allemaal weer geslaagd."

GROEI Dit jaar zijn maar liefst twaalf basisscholen vertegenwoordigd, met bijna allemaal voor zowel groep 5/6 als groep 7/8 een jongens- en een meisjesteam. Met name deze laatste groep is de afgelopen jaren in deelname-aantallen enorm gegroeid. Zo zijn de GJ van den Brinkschool en de H.J. Piekscchool allebei met vier meisjesteams vertegenwoordigd.

VOORRONDES De voorrondes worden dit jaar gehouden op de dinsdagen 27 maart, 3 april en 10 april. De finale-avond zal een week later, op 17 april volgen. Op De Zoom zullen de wedstrijden tussen 16:30 uur en 20:00 uur gespeeld worden. De regiokampioenschappen zullen worden gespeeld op 16 mei bij VV Rheden.