• Archief BDUmedia

Voetbalwedstrijd ambtenaren tegen statushouders bij WAVV

WAGENINGEN Enige weken geleden heeft de Gemeente Wageningen contact gezocht met voetbalvereniging WAVV. Het bleek namelijk dat een groot aantal statushouders (dit zijn vluchtelingen die een vergunning tot verblijf hebben gekregen) weinig tot niets te doen hadden, maar wel degelijk behoefte hadden aan contact met anderen. Voetbal is daarbij een ideale manier om statushouders te laten integreren, in beweging te krijgen op weg naar een betere toekomst.

 

 

CONTACTEN Er werd niet tevergeefs bij WAVV aangeklopt. Er werd een speciaal trainingselftal samengesteld.. Vooral mensen uit Eritrea, Kameroen en Syrië stonden te trappelen om mee te doen. ,,Het gaat hier natuurlijk niet alleen om het voetballen, maar juist om de contacten op de club", aldus een woordvoerder van WAVV. ,,De vluchtelingen leren nieuwe mensen kennen en oefenen de Nederlandse taal. Een ideale manier om deze mensen te laten inburgeren."

Inmiddels voetballen er ruim 30 statushouders twee maal per week op de accommodatie van WAVV. Ook stelde WAVV tenues beschikbaar. Op maatschappelijk gebied worden zij begeleidt door Compleet Mensenwerk met als doel om een (werkervarings) baan te vinden waarbij er ook dankbaar gebruik gemaakt wordt van het netwerk (sponsors) van WAVV.

 

 

VOETBALKUNSTEN Op zaterdag 27 augustus (aanvang: 14.30 uur) gaan de statushouders hun voetbalkunsten vertonen in een echte wedstrijd. De tegenstander zal bestaan uit een team dat is samengesteld uit ambtenaren van de gemeente Wageningen, waaronder onder andere een aantal Wageningse wethouders.De Gemeente Wageningen en voetbalvereniging WAVV zouden het erg leuk vinden als ook veel supporters en belangstellenden de statushouders en de sportieve ambtenaren komen aanmoedigen en doen hierbij dan ook een oproep om zaterdag aanstaande in groten getale naar Sportpark Van Ketwich Verschuur te komen.