• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Voetbalclubs vol ambitie in 2016

RENKUM/WAGENINGEN 'Ambitie'. Dat was tijdens de diverse nieuwjaarsspeeches een veel gebezigde uitspraak door de diverse clubvoorzitters. In 2016 wordt dat voor hen duidelijk een speerpunt.

 

Dick Martens

 

DUNO In Doorwerth trapte Duno-voorzitter Richard Vaquier Droop als eerste af. Hij lardeerde zijn speech met sportieve-, maar zeker ook facilitaire ambitie. ,, Wij staan bovenaan in de competitie en zijn winterkampioen met een periode op zak, die deelname aan de nacompetitie garandeert." Maar tussen de regels door liet de preses doorschemeren dat het kampioenschap het doel is. Om die ambitie nog meer gestalte te kunnen geven is de accommodatie een volgend speerpunt. ,,In de winterperiode trainen wij noodgedwongen op het kunstgras van Wvv Wageningen. Dus om dat in de toekomst te voorkomen hebben wij bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een eigen kunstgrasveld met verlichting. De bedoeling is de aanleg hiervan in de zomerstop te beginnen. Ik hoop daarbij dat de ambtelijke molen wat sneller zal gaan dragen, zodat wij aan de slag kunnen. Evenals met de (ver)bouw van kleedkamers en kantine. Dan kunnen wij de deur ook letterlijk weer open zetten voor nieuwe leden. Dat is op dit moment erg moeilijk."

 

REDICHEM Enkele kilometers westelijker sprak ook Redichem-voorzitter Jan Streefkerk de ambities van 'zijn' club uit. ,,2015 is voor ons een buitengewoon goed jaar geweest. Het ledental groeide weer, maar zeker ook het aantal vrijwilligers. Dat zijn er momenteel zeker 200. En dat op een ledental van bijna 600." Het spontane applaus zei vervolgens voldoende. ,,Ook in facilitaire zin zijn we gegroeid. Diverse Redichemers volgden een trainers- of scheidsrechters cursus. Daar gaan we in 2016 veel profijt van hebben. Om sportief ook weer goed voor de dag te komen staat alles weer goed in de steigers en ben ik blij dat onze hoofdtrainer, Maarten Kerkhof, voor een jaar heeft bijgetekend." Vervolgens werd er een aantal jubilarissen gehuldigd en een bijzondere huldeblijk voor Henk van Almenkerk. ,,Henk is een Redichemer in hart en nieren, ruim 40 jaar lid en is al van jongs af aan onlosmakelijk met Redichem verbonden. Ik denk dat bij hem 'gewoon' geel-zwart bloed door de aderen stroomt. Daarom hebben wij als bestuur besloten Henk tot Lid van Verdienste te benoemen." Onder groot applaus en zichtbaar geroerd nam van Almenkerk vervolgens de oorkonde in ontvangst.

 

CHRC EN RVW Ook bij CHRC stond het bestuur in slagorde opgesteld om de nieuwjaarswensen van hun leden in ontvangst te nemen. De club kende een, op zijn zachtst gezegd roerig jaar, met als dieptepunt het uit de competitie genomen worden van het eerste elftal. Ad interim voorzitter Oswald Velthuizen refereerde er in zijn speech nog wel aan, maar al snel ging de blik 'op 2016'. ,,Ik ben ervan overtuigd, dat wij hier sterker uit gaan komen. Natuurlijk kan je die gebeurtenissen niet weg stoppen. Een zwarte bladzijde voor onze club. Maar we moeten - en willen - verder. Wat dat betreft hebben we daarin, door de samenwerking met de jeugd van RVW, al stappen in gezet. Ook trekken we met RVW en Redichem samen op in ons streven naar een verbeterd sportpark, waar we natuurlijk streven en strijden voor kunstgras." Vervolgens traden ook bij CHRC de nodige jubilarissen voor het voetlicht, waarbij Piet Scheeren de kroon spande met zijn 60-jarig lidmaatschap en werd Mark Vos geëerd als vrijwilliger van het jaar. Ook bij RVW werden bloemen uitgereikt. Daar werd afscheid genomen van de bestuursleden Berthold van Benthem en Theo Bisseling en werden de jubilarissen Evert Wrekenhorst, Richard Veldt en Rob Bos gehuldigd voor hun jarenlange verenigingstrouw.

 

WAVV Bij WAVV werd de nieuwjaarsreceptie benut om afscheid te nemen van voorzitter Johan van Gils, die het na vijf jaar de voorzittershamer te hebben gehanteerd, tijd vond voor een nieuw gezicht. Die werd gevonden in de persoon van Jan Laurens. ,,Het begon als een geintje", aldus Laurens. ,,Maar toch ben ik er serieus over gaan nadenken en uiteindelijk dacht ik 'Waarom ook niet'." De nieuwe voorzitter heeft erg veel zin in zijn nieuwe uitdaging en gaat vol ambitie aan de slag. ,,Het is zeker geen gemakkelijke functie en WAVV is een aparte club die je moet kennen. Ik denk dat ik de club wat dat betreft goed ken. Ik streef naar transparantie vanuit het bestuur. Wat dat betreft zal ik zeker niet boven, maar tussen de leden blijven staan. We moeten het toch samen doen, dus de leden overal bij betrekken. Daar heb ik het volste vertrouwen in."