• Op zondag overleed, op 51 jarige leeftijd Vitesse-Cult held Dejan Curovic. Op de foto neemt de spits uit handen van schrijver Ferry Reurink (links), als eregast van de presentatie, het eerste exemplaar van het boek: 'Elke dag Vitesse', in ontvangst. Rechts Gerrit-Jan Steenbergen (supportersvereniging Vitesse).

    Dick Martens
  • Samen met Ferry Reurink kijkt Dejan Curovic naar een compilatie van zijn Vitesse-hoogtepunten, met onder andere Nikos Machlas.

    Dick Martens

Vitesse-held Dejan Curovic (51) plotseling overleden

ARNHEM Vitesse-icoon Dejan Curovic is zondag een dag na zijn 51-jarige verjaardag, na een kort ziekbed aan de gevolgen van leukemie overleden. De cultheld, die door zijn supporters liefdevol DJ-Superstar werd genoemd kwam in 1994 naar Nederland, na in Joegoslavië te hebben gespeeld voor FK Zemun en Partizan Belgrado. Bij Vitesse groeide hij al snel uit tot publiekslieveling. Bovendien schoot Curovic zich in de geschiedenisboeken van Vitesse door zowel het laatste doelpunt in Nieuw-Monnikenhuize als het eerste doelpunt in het Gelredome te maken.

Dick Martens

Na zes jaar voor Vitesse te hebben gespeeld, verkaste Curovic in 2000 naar FC Groningen. Bij die club beëindigde hij drie jaar later ook zijn loopbaan.

GEDENKSTEEN 15 jaar na zijn laatste wedstrijd die hij in het oude Vitesse stadion 'Nieuw Monnikenhuize' speelde (tegen FC Twente, 2-1) keerde de topschutter daar terug om aan de Rosendaalseweg waar tot eind 1997 de hoofdingang van het stadion was, om er een gedenksteen en een stenen bal te onthullen. De gemeente Arnhem en de Supportersvereniging Vitesse hadden die daar gerealiseerd. Curovic werd daarbij geassisteerd door wethouder Margreet van Gastel.

EREGAST Op 14 mei 2017 bestond Vitesse precies 125 jaar. Het jubileumjaar werd op 30 april al luister bijgezet door de bekerwinst, waarbij Curovic als Vitesse-icoon de eer te beurt viel om de KNVB-beker aan aanvoerder Guram Kashia uit te mogen reiken.  Een paar dagen later stond de spits opnieuw in de schijnwerpers. In het sfeervolle en drukbezochte supportershome, in de schaduw van stadion GelreDome presenteerde Ferrry Reurink, Vitessesupporter en auteur zijn prachtige boek 'Elke dag Vitesse' - 125 jaar clubgeschiedenis in 366 verhalen. De twee eerste exemplaren overhandigde de schrijver aan Gerrit-Jan Steenbergen de penningmeester van de Supportersvereniging Vitesse en aan de eregast van de avond, de nog altijd immens populaire Curovic.

HANDTEKENING Speciaal voor de eregast en de vele fans die ongetwijfeld ook voor de topschutter waren gekomen had Reurink een mooie presentatie van zijn Vitesse-hoogtepunten gemaakt. Na een hartelijk applaus, dat nog eens kracht werd bijgezet met DJ-Superstar-spreekkoren nam hij vervolgens trots het eerste exemplaar van het lijvige boekwerk in ontvangst. Daarna lieten vele supporters zich de kans niet ontnemen om naast de signatuur van auteur ook die van hun held in het boek te laten zetten. Een handtekening die na het plotselinge overlijden nog meer emoties zal oproepen.