• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

OVC '85 wint het Eldenia-toernooi

OOSTERBEEK ,,Zo de eerste prijs is alweer binnen", lachte OVC '85-aanvaller Vincent van Weelden, na de 2-1 winst die zijn ploeg behaalde op het Arnhemse Eldenia. De wedstrijd was de finale van het 'Eldenia-toernooi', waar ook VVO uit Velp en het Oosterhoutse OSC aan deelnamen. In de aanloop naar de eindstrijd won Eldenia vrijdag met 5-1 van OSC. OVC '85 en VVO hielden elkaar in evenwicht (1-1), maar de Oosterbekers waren bedrevener in het nemen van de strafschoppen.

Dick Martens

In de finale, op het hoofdveld van Eldenia, nam OVC '85 na een kwartier spelen, door een doelpunt van middenvelder Stijn van de Weerd de leiding. Dat was ook de stand bij rust. In de tweede helft verdubbelde Thijs van Gestel in de 50e minuut de score, maar al snel was het Eldenia-aanvaller Bryan van Schooten die voor de aansluitingstreffer zorgde (1-2). In een levendige slotfase, waarin beide ploegen de score nog een ander aanzicht hadden kunnen geven, bleef de stand echter ongewijzigd, wat betekende, dat de ploeg van trainer Marco Bosch de toernooiwinnaar was geworden.

NIEUWELINGEN Bosch, die de nieuwelingen Jesper Brehler, Khaiber Intezar en de zojuist van vakantie teruggekomen Stijn van den Driesschen nog miste, kon wel beschikken over Arjan Intezar en Jasper Lurvink, die ook in de basiself begonnen. Verder veel bekende namen als een Thijs van Gestel, doelman Glenn Möller, Kevin van der Borden, Stijn van der Weerd, Luit Ernst, Richard en Joost Jansen, terwijl voor rust 'oude bekenden' als onder anderen, Vincent van Weelden, Nick Bijlsma, Ampa van der Drift, Luuk van Gestel en doelman René Gerrist op de reservebank zaten.

NUTTIG ,,Natuurlijk is het leuk om een dergelijk toernooi te winnen", blikte Bosch terug. ,,Maar ik heb ook goede 'voetballende dingen' gezien. In de tweede helft waren er momenten van overleven. Goed dat die erin zaten en dan te zien, dat we daar goed doorheen kwamen. Toch zijn het gewoon oefenwedstrijden. We speelden er drie in de afgelopen achtdagen, dat zie je nu ook terug. Het zijn ploegen die in de zondag 3e Klasse spelen en geduchte en nuttige oefenpartners. Gelukkig kon ik beschikken over een ruime selectie en de nieuwe jongens aan het werk zien. Voor rust speelden we goed en dwingend, na rust hadden we het vooral op het middenveld wat moeilijk."

LUXE Toch denkt Bosch, dat zijn ploeg een betere start zal gaan maken dan vorig seizoen. ,,Toen begonnen we weliswaar goed, maar incasseerden vervolgens drie zeperds op rij. Nu zitten er al meer vastigheden, dan bedoel ik spelers die er vorig seizoen ook al waren, in de ploeg." Maar Bosch, die aanstaande dinsdag verwacht om met 24 man te kunnen gaan trainen, zal in de aanloop naar de competitie nog wel knopen moeten doorhakken, maar daar loopt hij niet voor weg. ,,De jongens moeten zelf laten zien hoever ze zijn en wat ze willen. Wat dat betreft selecteren ze zichzelf. Een dergelijke luxe levert mij geen stress op hoor. Ik zie er alleen maar voordelen in."