• Wodanseck-trainer Pascal Gertsen (links) had voor het bekerduel met Eerbeekse Boys maar liefst 17 spelers tot zijn beschikking. Een voor Wodanseck-begrippen een ongekende luxe.

    Dick Martens

Ongekende weelde bij Wodanseck ondanks forse bekernederlaag

WOLFHEZE Wodanseck heeft het doordeweekse bekerduel tegen Eerbeekse Boys met 7-1 verloren. Opvallender dan de ruime bekernederlaag was de grootte van de selectie van de club uit Wolfheze. Trainer Pascal Gertsen was met liefst zeventien spelers op een doordeweekse avond afgereisd naar Eerbeek, een ongekend aantal voor Wodanseck waar vorig seizoen met regelmaat nauwelijks voldoende spelers beschikbaar waren.

ERETREFFERHet duel tegen het vorig seizoen naar de derde klasse gepromoveerde Eerbeekse Boys werd in verband met de Airborne-wandeltocht drie dagen uitgesteld en op dinsdagavond gespeeld. Op Sportpark De Veldkant in Eerbeek kon Wodanseck de knappe bekerwinst tegen DVV geen vervolg geven en was het uiteindelijk kansloos tegen de fittere thuisploeg. Wodanseck hield 40 minuten de nul, maar door communicatiefouten achterin kon de thuisploeg vlak voor rust doelman Lukas van Krugten tweemaal passeren. Bij de stand 6-0 maakte Thom van Dijk met een stiftje een schitterende eretreffer na goed voorbereidend werk van Laurent Cornielje.

17 MAN Trainer Pascal Gertsen was niet ontevreden: ,,We hebben het lang achterin dicht kunnen houden, zonde dat we het vlak voor rust onnodig weggeven. Uiteindelijk was Eerbeekse Boys een maatje te groot en ook conditioneel verder. Mooi dat we vandaag een selectie van 17 man hadden, ik heb wat andere spelers dan tegen DVV minuten gegeven en moest vandaag dus zes man teleurstellen. Drie hebben zelfs helemaal niet gespeeld. Omdat Wodanseck geen tweede elftal heeft, zullen we wat extra oefenwedstrijden plannen om iedereen toch speelminuten te laten maken. Dinsdag oefenen we bijvoorbeeld tegen Ede/Victoria. Wellicht sluiten er in oktober ook nog twee spelers aan".

Zaterdag speelt Wodanseck de laatste bekerwedstrijd in Vaassen tegen de sterke derdeklasser VIOS, een week later start de competitie met een uitduel in en tegen Echteld.