• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Bennekom maatje te groot voor dapper WAVV

WAGENINGEN In de bekercompetitie, voorafgaand aan de competitiestart op 22 september, heeft WAVV haar meerdere moeten erkennen tegen Eersteklasser Bennekom. Op Sportpark de Eikelhof in Bennekom scoorden beide ploegen voor rust niet, maar besliste de thuisclub het niet al te hoogstaande duel uiteindelijk in hun voordeel. Nadat Bennekom-aanvoerder Just Berends, na ruim een uur spelen, zijn ploeg uit een schitterend genomen vrije trap op voorsprong had gezet, verdubbelde Jorn Hiensch de score vijf minuten later. De 2-0 stond ook na 90 minuten nog op het scorebord. Enig smetje op het verder sportieve duel, was de rode kaart (tweemaal geel) die WAVV-speler Lennart van de Peppel in de slotfase nog voorgehouden kreeg.

Dick Martens

Voor rust had Bennekom verreweg het meeste balbezit, maar de ploeg van trainer Arnold Brehler kon het veldoverwicht niet omzetten naar kansen en zeker niet naar treffers. Er werden wel een aantal ballen richting WAVV-doelman Jeffrey Rutten, maar die kan ze met een gerust hart nakijken. Eenmaal was hij kansloos, maar zag tot zijn opluchting de inzet van Mex Bakker op het aluminium boven hem uiteenspatten. En omdat ook de bezoekers ook niet in staat waren een bres te slaan in de hechte Bennekomse defensie, was de dubbelblanke (0-0) ruststand daar een logisch gevolg van.

MORTIER-ACTIE Na rust speelde WAVV wat feller en dynamischer. WAVV-trainer Dik Peters van Ton had Marvin van den Born en Youssef Atibi binnen de lijnen gebracht en zij brachten zoals Peters van Ton het later formuleerde, 'meer voetbal in de ploeg en was er meer druk naar voren'. Het leverde de Wageningers echter niet de echte kansen op, die nodig waren om eventueel op voorsprong te komen. Het lukte zelden om de weer in spits teruggekeerde Wesley Mortier in stelling te brengen. De geblokte spits kwam weliswaar een paar goed 'los' van zijn verdedigers, maar zijn medespelers slaagden er vervolgens niet in om de bal bij hem te krijgen. Eénmaal lukte dat, diep in de tweede helft wel. Mortier demonstreerde onmiddellijk zijn klasse. De fluwelen aanname was wonderschoon, het vervolg helaas niet. ,,Daar had ik meer mee moeten doen", was 'de nummer 14' eerlijk. ,,Maar dat was wel de wijze waarop ik aangespeeld moet worden. Ja, je zou het een typische 'Mortier-actie' kunnen noemen. Maar die gaan er in de competitie zeker komen. Het is nu nog even aan elkaar wennen. Er zijn veel nieuwe jongens gekomen. Jongens die allemaal kunnen voetballen en ik ben ervan overtuigd, dat wij mee gaan doen om de prijzen. Daarvoor ben ik ook teruggekomen. Buiten dat het zeker voelt als 'thuiskomen', ben ik niet gekomen om maar wat mee te hobbelen."

AMBITIES Mortier verdedigde al eens vier seizoen (tussen 2013 en 2017) de kleuren van WAVV, maakte vervolgens een tweejarig uitstapje naar Arnhemse Boys, om dit seizoen met nog altijd de nodige ambities weer terug te keren naar Sportpark Van Ketwich Verschuur. Ambities heeft ook 'zijn' trainer Peters van Ton, die dit seizoen voor het eerst de leiding heeft over de WAVV-selectie. Hij volgde daarmee de naar SV Otterlo teruggekeerde Ronald Lieftink op. ,,Bennekom was vanmiddag weliswaar een maatje te groot en het verlies is niet leuk, maar ook zeker geen schande. We hebben een gloednieuw elftal, dat nog in 'de opbouw' zit. Maar ik wil natuurlijk wel zo snel mogelijk de ploeg aan het voetballen hebben, dat wij bepalend gaan worden. Lukt dat, dan gaan wij in de tweede klasse zeker een rol van betekenis spelen. De ploeg en ik als trainer hebben zeker ambities."

Overige bekeruitslagen:

GVC - Redichem 2-2

ONA '53 - VV Barnevels 8-1

SKV - Kesteren 3-0

SDS '55 - WAVV (zat) 4-1

DVE-Trajanus - WVV Wageningen 5-4