• De Graafschap

Andreas Dusink van De Graafschap naar Duno

DOORWERTH Duno heeft zich per direct met Andreas Dusink versterkt. De 21-jarige aanvaller speelde vanaf zijn negende jaar in de jeugdopleiding van De Graafschap en kon mede door een knieblessure niet doorbreken in Doetinchem. Wel speelde de Ulftenaar 22 wedstrijden in de Derde Divisie met Jong De Graafschap waarin hij zesmaal doeltreffend was. Bij Duno wordt Dusink herenigd met Koen Huntelaar en Lars Hekkers die ook van De Graafschap naar Duno zijn gegaan. Afgelopen zomer leek Dusink de overstap te maken naar FC Lienden, maar deze overgang ketste uiteindelijk af. In totaal is Dusink alweer de tiende versterking bij de Doorwerthse hoofdklasser die de competitie met drie punten uit twee wedstrijden is gestart.

MAATSCHAPPELIJKE CARRIÈREDusink over zijn komst naar Doorwerth: ,,Het is me helaas niet gelukt om door te breken bij De Graafschap. Ik ben nu 21 en het leek me niet verstandig om nog een seizoen bij de beloften in Doetinchem te spelen. Ik ga me nu op mijn maatschappelijke carrière richten en in Utrecht een studie tot doktersassistent volgen. Dit is uitstekend te combineren met voetballen bij Duno. Na een vervelende knieblessure ben ik gelukkig nu weer fit, ik mis alleen nog wedstrijd ritme. Ik ben een aanvaller die als spits, maar ook aan de zijkanten en als aanvallende middenvelder opgesteld kan worden. Mijn sterke punten zijn mijn snelheid en scorend vermogen, ik hoop bij Duno snel mijn steentje bij te kunnen dragen". 

SPEELGERECHTIGD Andreas Dusink is per direct speelgerechtigd voor Duno, nog onduidelijk is of hij zaterdag al in de wedstrijdselectie van Duno voor de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen wordt opgenomen.