• De nieuwe CHRC-trainer Chika Okere spreekt zijn groep toe, op de eerste training.

  Dick Martens
 • CHRC

  Dick Martens
 • CHRC

  Dick Martens
 • CHRC

  Dick Martens
 • Bij Redcihem keerde trainer Maarten Kerkhof (midden) terug op het oude nest.

  Dick Martens
 • Redichem

  Dick Martens
 • Redichem

  Dick Martens
 • Redichem

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Ook bij RVW is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Trainer Peter van den Borden licht de selectie in over het programma voor de komende weken.

  Dick Martens
 • RVW

  Dick Martens
 • RVW

  Dick Martens
 • RVW

  Dick Martens
 • RVW

  Dick Martens

‘Sportpark Wilhelmina-clubs’ vol optimisme aan nieuwe seizoen begonnen

HEELSUM Voor de amateurvoetballers zit de zomerstop er alweer op. De voetbalschoenen kunnen uit het vet, maar ook 'de loopschoenen', door menigeen vooral gebruikt als onderdeel van het uitgaanstenue in de weekenden zullen een aantal keren moeten aangewend voor de niet al te populaire bosloopjes. Kortom het nieuwe seizoen, 2019-2020, is weer op gang gebracht. Dat is inmiddels ook het geval bij drietal clubs, die Sportpark Wilhelmina als thuisbasis hebben.

Dick Martens

De CHRC-selectie, onder leiding van de nieuwe trainer Chika Okere, was vorige week zondag het eerst weer actief. Zaterdag volgde 'buurman' Redichem, waar met Maarten Kerkhof een trainer op het oude nest terugkeerde. En zondagmorgen meldde ook de RVW-selectie zich op het Heelsumse sportpark, waar zij weer de hand konden schudden van 'hun' trainer Peter van den Borden, die na het succesvolle kampioensjaar zijn contract verlengde.

CHRC Okere, was bij CHRC nog speler, maar zijn natuurlijke leiderschap binnen de lijnen, was voor de lange verdediger wel een fraai referentiekader, om zijn voornemen om als trainer aan de slag te willen gaan, daadwerkelijk gestalte gaan geven. Dat was natuurlijk ook bij CHRC al wel opgevallen en nadat trainer Chris van de Peppel al in een vroeg stadium had aangegeven aan het einde van het seizoen te gaan stoppen gingen Okere en het bestuur met elkaar in gesprek. Het resultaat was dat het wedstrijdshirt van de verdediger komend seizoen door een ander zal worden gedragen en dat Okere de technische leiding zal gaan verzorgen.

Op zijn eerste officiële werkdag kon Okere een ruime selectie begroeten. Een selectie die ten opzichte van vorig seizoen toch wel een aantal wijzigingen had ondergaan. Lenie Onderstal (ONA '53), Glenn Gerritsen, Davey Jansen, Alain Rothuis, Floran Rothuis (WAVV), Arjen Intezar (OVC '85), Michelangelo Geutjes (ONA '53) zijn vertrokken. Daartegenover staat de komst van de nieuwelingen: Moussa Hamdaoui (MASV), Michel de Kinkelder (Eendracht), Callyon Meijer (DCS0, Dada Pines Mendes (Veluwezoom), Brian van Velsen (WAVV), Jelles Janssen (VVL), Wesley van der Huls (vv Bennekom). Okere heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. ,,We zijn lekker vroeg begonnen, dan heb ik lang genoeg de kans om de speelwijze erin te slijpen en ook de conditie op peil te brengen. Maar beleving en gretigheid zullen ook kenmerken van ons spel moeten worden. Lukt dat, dan gaan wij meedoen om de prijzen in de vierde klasse."

REDICHEM Na een moeilijk seizoen, waarin voortijdig afscheid werd genomen van trainer Eddy Hagen die aan zijn eerste seizoen op Sportpark Wilhelmina bezig was en onder interim-trainer John van Dijk op het nippertje klassenbehoud werd bewerkstelligd, is Maarten Kerkhof de nieuwe roerganger die bij het dit jaar (31 augustus) 60-jarig jubileum vierende Rediger weer voor stabiliteit moet gaan zorgen. Kerkhof, een 'kind van de club' was al eens ruim zes jaar trainer van de hoofdmacht, maakte een tweejarig uitstapje naar SV Otterlo, maar keerde terug op 'het oude nest'. Destijds lichtte hij zijn terugkeer als volgt toe: ,,Nadat bekend werd dat ik aan mijn laatste seizoen bezig was bij Otterlo, werd ik door Redichem benaderd. Het voelde toch wel apart. Ik ben hier in Heelsum al zes seizoenen de hoofdtrainer geweest. Dan moet je een dergelijk verzoek toch even laten bezinken, maar ben uiteindelijk toch het gesprek aangegaan. We zijn er samen uitgekomen en die uitkomst is dus mijn terugkeer geworden."

Kerkhof presenteerde zich zaterdagmorgen, op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld, aan de selectie, waarvan ten opzichte van vorig seizoen Niels Koenderink, Noah Roethof, Nik Ledder (vv Bennekom) en Lieven de Zwart (nog niet bekend) geen deel meer van uitmaken en Maarten Smalling (UNI VV) nieuw is. Vanuit de jeugd zijn er een aantal spelers doorgeschoven. ,,Inderdaad een grote groep, maar dat is alleen maar goed. Natuurlijk zal ik straks keuzes moeten maken, maar dat is een van de taken van een trainer. Ik ben blij hier weer terug te zijn en heb er zin in. Lekker dat het weer is begonnen. Lekker trainen, oefenwedstrijden spelen en dan zo goed mogelijk gaan presteren in de komende competitie."

RVW Bij RVW hoefde voorzitter Dick van Deest niet met nieuwe trainerskandidaten om tafel. Daar was ook geen enkele aanleiding voor. RVW sloot een geweldig seizoen af met een meer dan verdiend kampioenschap van de 5e Klasse. In de aanloop naar dat kampioenschap was het contract van Van der Borden al verlengd. Uiteraard werd de terugkeer naar de 4e Klasse uitbundig gevierd, maar inmiddels is 'de knop weer omgezet' kijkt van den Borden alweer vooruit en ligt de focus inmiddels alweer op het ook in die nieuwe klasse weer goed te gaan presteren. 'Handhaving' is de doelstelling, maar als zijn selectie er opnieuw in slaagt om aan te knopen aan het voetbal van vorig seizoen, is er misschien wel meer mogelijk.

Van den Borden zag zijn selectie praktisch geheel intact blijven. Alleen verdediger Frank van Rhijn gaf aan op een lager niveau te willen gaan voetballen, terwijl Brian Blok (RKSV Driel), Mourad Hamma (Duno) en Jacco Koenders (was gestopt, keert weer terug) de selectie kwamen versterken. ,,Ik heb verschrikkelijk zin in die 4e Klasse", aldus van den Borden voorafgaand aan de eerste training. ,,Ben blij dat we vanaf vandaag weer gaan 'opstarten'. ,,Ik wil met RVW een spelniveau gaan bereiken waarmee we goed mee kunnen in die 4e Klasse. Dat we dat kunnen en gaan bereiken is, denk ik, ook wel realistisch. Ons niveau van vorig seizoen was al '4e-klasse-waardig' en de groep is praktisch ongewijzigd, dus wat dat betreft zijn de vooruitzichten niet slecht. Maar dat het vanzelfsprekend is, is natuurlijk niet zo. Daar zullen we met zijn allen hard voor moeten gaan werken. Aan mij de taak om dat in goed banen te gaan leiden."