• Vitesse start de voorbereiding op het nieuwe seizoen, onder leiding van de nieuwe Russische trainer Leonid Slutskiy (links) op 24 juni aanstaande. Een groot deel van de voorbereiding verblijft de selctie vervolgens in Oostenrijk.

    Foto: Vitesse

Vitesse-voorbereiding nieuwe seizoen voornamelijk in Oostenrijk

ARNHEM Terwijl de Vitesse-selectie nog geniet van een welverdiende vakantie, is er achter de schermen alweer hard gewerkt om het voorbereidingsprogramma voor het nieuwe seizoen gestalte te geven. Inmiddels staat het programma voor het grootste gedeelte vast. Opvallend daarbij is, dat de selectie met de nieuwe hoofdtrainer Leonid Slutskiy aan het roer ruim twee weken in Oostenrijk verblijft. Daar zullen ook alle oefenwedstrijden worden gespeeld.

Dick Martens

De eerste training van seizoen 2018|2019 vindt plaats op zondag 24 juni. Vanaf 11.00 uur traint de selectie op Papendal. Rondom de traditioneel feestelijke eerste training vinden er weer volop activiteiten plaats. Op woensdag 27 juni staat de jaarlijkse Kids Club Dag op de planning. Alle Kids Club-leden hebben gratis toegang tot deze middag in GelreDome. Ouders en/of begeleiders (maximaal twee personen) mogen ook gratis naar binnen. De deuren gaan om 12.30 uur open en om 14.00 uur vindt de spelerspresentatie plaats in het stadion.

OOSTENRIJK Van woensdag 4 tot en met dinsdag 17 juli gaat de selectie op trainingskamp naar Oostenrijk. De ploeg verblijft evenals vorig in Sankt Veit an der Glan een dorp ten noorden van Klagenfurt in Karinthië. In Oostenrijk worden een aantal oefenduels gespeeld. Binnenkort wordt ook nog een vierde oefenwedstrijd aan de voorbereiding toegevoegd.

Het voorbereidingsprogramma, zoals de club dat vandaag bekend maakte ziet er tot nu toe, als volgt uit:

Zondag 24 juni: eerste training | vanaf 11.00 uur te Papendal

Woensdag 27 juni: Kids Club Dag | vanaf 12.30 uur te GelreDome

Woensdag 4 tot en met dinsdag 17 juli: trainingskamp Oostenrijk, regio Karinthië

Vrijdag 6 juli: Vitesse vs Wolfsberger AC, 19.00 uur

Vrijdag 13 juli: Vitesse vs FK Arsenal Toela, 18.00 uur

Dinsdag 17 juli: Vitesse vs Lokomotiv Moskou, 12.00 uur

FEESTELIJK AFTRAPPEN ,,We willen het seizoen met de supporters feestelijk aftrappen bij de eerste training op Papendal", aldus technisch directeur Marc van Hintum. ,,En natuurlijk zijn ook daarna de meeste trainingen gewoon openbaar. We wilden graag aan de wens van de supporters tegemoet komen door een oefenwedstrijd in Nederland te spelen. We hebben hier ook nadrukkelijk naar gekeken, maar vanwege het behalen van Europees voetbal en het trainingskamp dat reeds gepland was, bestond hier helaas geen mogelijkheid voor." 

EUROPA LEAGUE Op woensdag 20 juni vindt de loting voor de eerste en tweede voorronde van de UEFA Europa League plaats. Vitesse stroomt in de tweede voorronde in. De speeldata voor de tweede voorronde zijn donderdag 26 juli en donderdag 2 augustus.

EREDIVISIE In het weekend van vrijdag 10 augustus start de competitie. In het concept speelschema van de KNVB staat gepland dat Vitesse op zondag 12 augustus om 14.30 uur het seizoen aftrapt met een thuiswedstrijd vs FC Groningen. Het definitieve speelschema wordt spoedig door de KNVB bekend gemaakt. Meer informatie over de kaartverkoop voor zowel de UEFA Europa League als de Eredivisie volgt binnenkort.