• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Vitesse naar de play-offs, FC Twente naar de Jupiler League

ARNHEM In het met ruim 17.000 toeschouwers gevulde GelreDome heeft Vitesse de eerste doelstelling, het halen van de play-offs gehaald. Het ging weliswaar ten koste van trainer Henk Fräser en uiteindelijk ook van tegenstander FC Twente, dat na de uiteindelijk 5-0 nederlaag troosteloos afdaalt naar de Jupiler League. Bij rust stonden de Arnhemmers, door een schitterend doelpunt van Thulani Serero, al met 1-0 voor. In het tweede bedrijf, waarin de thuisclub bij vlagen liet zien waartoe de ploeg daadwerkelijk in staat is, liep de ploeg van Edward Sturing door opnieuw prachtige goals van Tim Matavz een Bryan Linssen die beiden tweemaal scoorden, uit naar de 5-0 eindstand.

Dick Martens

PARELTJE Het duel was in het eerste bedrijf erg matig. Hoewel de beide supportersscharen erdoor hun onophoudelijke en soms ludieke spreekkoren nog wel een sfeervol geheel van maakten, sloeg dat niet over op de acteurs op de groene grasmat. Het doelpunt van Serero (in de 40e minuut) was eigenlijk het enige 'pareltje' in een verder kleurloze vertoning. Hierdoor hielden de Arnhemmers de gasten uit Enschede nog enigszins in leven.

PLAY-OFFS Na rust kabbelde het duel zich aanvankelijk ook weer voort, maar de zon die plotseling door het geopende dak begon te schijnen leek de thuisclub goed te doen. Ineens sprankelde de ene na de andere aanval richting Twente-doelman Joël Drommel. Na ruim 50 minuten op de klok begon de ontmanteling van de ploeg van Marino Pusic, met Matavz en Linssen als de veroorzakers. Door de winst degradeerde FC Twente, acht jaar na het landskampioenschap, uit de eredivisie. Vitesse verlengde het seizoen 2017-2018 door zich te kwalificeren voor de play-offs.

RESPECT ,,Hiermee is de eerste doelstelling gerealiseerd", aldus een goedlachse Sturing na afloop. ,,Nu gaan we voor het winnen van die play-offs. We willen volgend seizoen toch ok Europees spelen. Maar dat willen de drie andere ploegen, onze concurrenten, natuurlijk ook. Ik hou van heel veel druk zetten en vooruit spelen. Dat heb je zeker vandaag na rust gezien. Dat geeft ook, dat je in de omschakeling misschien kwetsbaar bent. Daar moet je op bedacht zijn. Maar we willen ook de supporters vermaken en dat doe je niet door op je eigen 16 meter te blijven hangen. Je hebt vandaag, na rust, aangetoond hoe wij dat zien." Medelijden had Sturing wel met de tegenstander. ,,Het is natuurlijk verschrikkelijk om te degraderen. Ik hoop dat ze snel de weg terug weer vinden. Maar respect heb ik zeker voor mijn collega Pusic en zijn selectie. Ze hebben het toch geprobeerd, maar wij waren sterker en vochten ook ergens voor."