• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Vitesse moet meerdere erkennen in KV Oostende

DRIEL Vitesse heeft het eerste gedeelte van de voorbereiding afgesloten met een nederlaag. In Driel moest de ploeg haar meerdere erkennen in KV Oostende. Na bij rust al tegen een 1-2 achterstand te hebben aangekeken, kwamen de Arnhemmers in de slotfase van het oefenduel nog langszij, maar in blessuretijd ging het toch nog mis en kwam de Belgische ploeg die in België uitkomt in de hoogste klasse, de Jupiler Pro League en onder leiding staat van Yves Vanderhaeghe weer op voorsprong (2-3). Vitesse ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde daar niet meer in. Maandag reist Vitesse af naar Slovenië voor het volgende gedeelte van de voorbereiding.

 

Dick Martens

 

In het eerste bedrijf speelde de ploeg van Fräser niet goed. Vooral defensief werden er nogal wat fouten gemaakt. Dat betekende na acht minuten al op de 0-1 voorsprong van KV Oostende. Het was Fernando Canesin die doelman Jeroen Houwen verschalkte met een prachtige lob. Maar de gelijkmaker van Vitesse (na ruim een half uur spelen) was er ook één 'om in te lijsten'. Het was linker verdediger Kosuke Ota  die een vanuit een hoekschop afgeslagen bal snoeihard naar de bovenhoek stuurde (1-1). Het was echter niet het sein om het initiatief weer naar zich toe te trekken. Het spel bleef rommelig en onnauwkeurig. Dat leidde in de slotfase van het eerste bedrijf weer in éen Belgische voorsprong'. Leeroy Schorea taste mis. De jongeling gaf daardoor Yassine El Ghanassy de gelegenheid om doelman Houwen voor de tweede maal kansloos te laten (1-2).

 

 

SLOTFASE Na rust verscheen er een compleet ander team binnen de Drielse lijnen. Maar liefst negen spelers verschenen er aan de aftrap. Onder andere jeugdspelers, Lassana Faye en Joeri Potjes mochten aan het grote werk ruiken. Vooral de inbreng van Valeri Qazaishvili zorgde ervoor dat er meer creativiteit in het Arnhemse spel kwam. Maar vooralsnog slaagde de behendige middenvelder er ook niet in om doe Oostende doelman te verschalken. Het duurde tot de absolute slotfase voor de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Het was die attent reageerde, nadat doelman Biebauw een schot van Qazaishvili niet onder controle kreeg (2-2). Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar daar dacht Zarko Tomasevic anders over. Hij verschalkte Vitesse doelman Eloy Room in de extra tijd toch nog een keer en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

 

 

NUTTIG Hoewel Fräser niet al teveel waarde hechtte aan de uiteindelijke nederlaag, baalde hij wel dat de winnende Belgische treffer toch nog viel. ,,Verliezen op een dergelijke manier blijft natuurlijk frustrerend. We knokten ons na rust terug naar die 2-2, dan is het toch vervelend dat je alsnog onderuit gaat. In die fase mag dat doelpunt natuurlijk niet meer vallen. Dat soort dingen moeten er straks in de competitie zeker uit." Toch was het oefenduel zeker nuttig geweest. ,,Ik heb alle spelers, op de geblesseerde Kelvin Leerdam en Arnold Kruiswijk na, allemaal aan het werk gezien. Ook de talentvolle jeugdspelers. Nu gaan we verder werken aan de balans in het team. Nu hebben we de meeste spelers 45 minuten laten spelen. We gaan dan naar een verhouding van 60-30 minuten naar een basis elf. Maar natuurlijk heb ik ook goede dingen gezien, maar ook zaken die nog voor verbetering vatbaar zijn. Maar dat is logisch in deze fase van voorbereiding."

 

 

Opstelling eerste helft: Houwen, Schorea, Van der Werff, Oude Kotte, Ota; Foor, Osman, Nakamba; Rashica, Dauda, Nathan.

Opstelling tweede helft: Room, Yeini, Kashia, Potjes, Faye; Osman, Baker, Qazaishvili; Van Bergen, Zhang, Koryan.