• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Vitesse kan Feyenoord geen pijn doen

ARNHEM Vitesse is er in een zonovergoten en met 18.846 toeschouwers gevuld GelreDome, tegen Feyenoord niet in geslaagd om de drie punten in Arnhem te houden. In een zeer matig duel werd het na een ruststand van 0-0, door doelpunten van Michel Kramer en invaller Bilal Basaçikoglu uiteindelijk 0-2 voor de Rotterdammers.

 

Dick Martens

 

,,Het was jammer, dat we de wedstrijd in de slotfase toch nog verliezen", blikt doelman Eloy Room terug op de verliespartij. ,,Ik denk dat het een gelijkwaardige wedstrijd was, waarin beide ploegen niet echt veel kansen hadden. De mogelijkheden die wij hadden hebben we helaas niet in een doelpunt om kunnen zetten. Feyenoord deed dat wel. Het was echt een wedstrijd van de kleine momenten."

 

AFTASTEN Het was vooral in de beginfase van beide ploegen aftasten. Oeverloos werd er terug- en breed gespeeld. Tot veel activiteiten in beide strafschopgebieden leidde dat niet. Voor de toeschouwers viel er dan hoegenaamd niets te genieten. De momenten die voor rust nog voor enige opwinding zorgden waren speldenprikjes van Vitesseaanvoerder Guram Kashia en Lewis Baker. Voor Feyenoord waren het spits Michiel Kramer en Eljero Elia die voor enige dreiging zorgen. Het waren pogingen waarbij de beide doelmannen eenvoudig overeind bleven.

 

 

BESLIST In het tweede bedrijf leek de thuisclub wat meer aanvallend te willen gaan spelen. Er werd in ieder geval met meer daadkracht gespeeld en vaker de meer directe weg richting de Feyenoord vesting gezocht. Maar ook die voortvarendheid leverde geen echte kansen op. Ook nu wel weer dreiging. Een schot van Renato Ibarra werd geblokt. De kans die Feyenoord spits Kramer in de tegenaanval kreeg was aanmerkelijk groter, maar de lange aanvaller faalde opzichtig. Nadat bij Feyenoord aanvoerder Dirk Kuyt en verdediger Terence Kongolo door blessures, noodgedwongen het veld hadden moeten ruimen, bewees Kramer vervolgens wel zijn waarde. Na ruim 73 minuten spelen reageerde hij alert op een voorzet van invaller Basaçikoglu (0-1). En nadat Milot Rashica de kans op de gelijkmaker liet liggen, bewees de Feyenoord invaller opnieuw zijn waarde. Op snelheid liet hij Vitesse verdedigers Maikel van der Werff en invaller Kelvin Leerdam zijn hielen zien om vervolgens ook doelman Room met zijn verwoestende schuiver kansloos te laten (0-2). Hiermee was het kwaliteitsarme duel definitief beslist.

 

 

GESLACHT IN OMSCHAKELING ,,Ik ben uiteraard teleurgesteld", begon trainer Rob Maas de persconferentie na afloop van het duel. ,,Door het verlies is het ons niet gelukt aan te haken. We speelden weliswaar met een goede wedstrijdinstelling, zetten 'hoog druk' en speelden bij vlagen aanvaardbaar voetbal. Mar vooral de eerste helft zat op slot, met een licht overwicht voor Feyenoord. Na rust vond ik ons de betere ploeg, maar ook in die fase leidde dat niet echt in kansen voor ons. Vervolgens werden we in de omschakeling geslacht. Het is ons daarom helaas weer niet gelukt om punten te halen tegen een topclub. Dat is teleurstellend. Maar we gaan door met waar we mee bezig zijn en dat is het behalen van een plek in de play-offs."