• Hoewel Duno een nederlaag leed tegen het bezoekende de Merino's, ging de selectie daarna wel met 'de kampioensbus' door Doorwerth en Oosterbeek.

    Dick Martens

Verliespartij voor Duno, maar wel met ‘de kampioensbus’ door Doorwerth

DOORWERTH  Het is Duno niet gelukt om, na het behaalde kampioenschap van vorige week, de tiende zege op rij te behalen. In Doorwerth moest de kampioensformatie van trainer Lodewijk de Kruif de meerdere erkennen in het bezoekende de Merino's. De ploeg uit Veenendaal bezorgde de Doorwerthenaren de derde competitienederlaag toe.

Dick Martens

Bij rust leidden de gasten al met 0-2. Hoewel Duno er na rust nog wel alles aan deed om het tij te keren, bleef het uiteindelijk bij een treffer van Ryan Bouwmeester. Hoewel de zegereeks werd onderbroken en doelman Patrick ter Mate voor het eerst na zeven duels weer eens 'de trieste gang naar het net' moest maken, maalde daar na afloop eigenlijk niemand meer om. Snel werden de gele 'kampioensshirts' aangetrokken en koers gezet naar de al gereedstaande cabrio-bus. Tezamen met de al aan boord gehesen alcoholische versnaperingen, beklommen selectie, technische staf, bestuur, spelersvrouwen en vaste supporters 'de kampioensbus', om vervolgens in triomftocht de dorpen Doorwerth en Oosterbeek te doorkruisen.