• Redichem speelde in- en tegen Oeken met 3-3 gelijk. Alle treffers kwamen door het benutten van evenzovele strafschoppen en van de voet van Niels Koenderink (midden, op archieffoto).

    Dick Martens

Veerkrachtig Redichem pakt punt na 'penalty-hattrick'

HEELSUM Voor Redichem komt klassenbehoud steeds dichterbij. Nadat de ploeg uit Heelsum leek af te glijden naar een degradatieplek op de ranglijst van de 3e Klasse A, betekende de trainingswissel, de ommekeer naar 'betere tijden'. Natuurlijk zou het te ver voeren om alleen trainer Eddy Hagen verantwoordelijk te stellen voor de aanvankelijke teloorgang, ook de spelersgroep mag zich daarvoor zeker verantwoordelijk voelen. Maar feit blijft ook, dat sinds 'tussenpaus' John van Dijk zijn intrede maakte er niet meer werd verloren. Toch had het daar in- en tegen Oeken wel alle schijn van, want binnen afzienbare tijd keek de ploeg van Van Dijk tegen een schier hopeloze 3-0 achterstand aan. De rust en de nog voor 'de thee' benutte strafschop van Niels Koenderink kwamen echter precies op tijd. Na rust deed Redichem wat het voor rust verzuimde: voetballen. Het resultaat van een veel betere tweede helft was dan ook het verdiende 3-3 gelijkspel. Opmerkelijk daarbij was, dat ook de twee treffers na rust door Niels Koenderink werden gescoord. Hij deed dat ook nu weer vanaf de strafschopstip, waardoor hij dus een onvervalste 'penalty-hattrick' op zijn naam kreeg.

Dick Martens

GOEDE UITGANGSPOSITIE ,,Wij hebben een enorme verkracht getoond", blikt van Dijk terug op het 'bizarre punt', dat zijn ploeg nog uit het vuur sleepte. ,,Voor rust waren we niet opgewassen tegen de fysieke tegenstand van Oeken,. Na rust gingen we weer 'gewoon' voetballen. Dat leidde tot kansen en uiteindelijk ook tot de strafschoppen, die overigens alle drie terecht waren. Zowel op Lennart Fuchs, Noah Roethof en diep in blessuretijd ook op Bart Bovendeur werden harde overtredingen gemaakt, nadat ze waren doorgebroken en op de Oeken-keeper afgingen. Door dit punt en de overige uitslagen hebben we ons in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd en is klassenbehoud zeker mogelijk. Dat moeten we volgende week in Heelsum in de streekderby tegen SKV (die vanmiddag door met 6-3 van de Treffers een nacompetitie-ticket veroverden) gaan doen."