• Annemiek van Vleuten (links) finishte evenals zondag in de Amstel Gold Race, ook in de Waalse Pijl als tweede.

    Mitchelton Scott

Van Vleuten ook tweede in Waalse Pijl

WAGENINGEN  Annemiek van Vleuten is woensdag tweede geworden in de Waalse Pijl. Ze kon niet verhinderen, dat concurrente Anna van der Breggen de Ardennenklassieker  voor de vijfde keer op haar naam schreef. Opnieuw was de Muur van Huy, 1.3 kilometer lang, met een stijgingspercentage van maar liefst 9,6, de scherprechter. Het verschil tussen van der Breggen en de Wageningse was weliswaar nipt, maar uiteindelijk voldoende voor de zege.

Dick Martens

Van Vleuten was de afgelopen edities tweemaal vierde en kon dus nu weer het podium beklimmen. ,,Na zo'n zestig kilometer wedstrijden hadden we de wind van opzij en daar hebben we het op de kant gezet", legt ze op haar website uit. ,,Vervolgens zijn Lucy Kennedy en Amanda Spratt meegegaan met de aanvallen, waarbij ik mij rustig heb gehouden tot aan de Muur van Huy. Daar werd het ook dit jaar weer beslist." Toch zag het er op 'de Muur' in eerste instantie uit dat van Vleuten moest passen. ,,Ik had er echt een hard hoofd in. Ik kon namelijk niet mee, maar Ik heb daar gekozen om in mijn eigen tempo naar boven te gaan. Ik reed juist nog weer heel veel rensters voorbij. Eerst Marianne Vos en Kasia. Daarna kon ik ook Annika Langvad nog net passeren. Alles liep vandaag eigenlijk perfect, maar op de Muur was Anna van der Breggen gewoonweg sterker. Wel kom ik ieder jaar dichterbij. Dit was het eerste jaar dat ik dacht dat winnen ook echt mogelijk was."

De volgende kans om een klassieker te gaan winnen is aanstaande zondag alweer. Dan staat Luik-Bastenaken-Luik op het programma.