• Dick Martens

Valse start voor DKOD

RENKUM Voor DKOD is de eerste wedstrijd in 2018 uitgelopen op een teleurstelling. De ploeg van het trainersduo Jaap Jochems en Peter van Ballegooijen verloor in en tegen Kesteren met 16-13. Door de nederlaag tegen de koploper van de 3e Klasse F staan de komende duels voor DKOD in het teken van 'aan- of afhaken' bij de top twee.

 

Dick Martens

 

Jochems was met name verbaasd over de schotloosheid van zijn ploeg. ,,We hebben afgelopen donderdag nog prima geoefend tegen PSV, In Eindhoven wonnen we met maar liefst 21-11. Waarschijnlijk hebben we daar ons kruit al verschoten. Tegen Kesteren, toch een ploeg die ons korfballend wel ligt, liepen we praktisch de hele wedstrijd achter de feiten aan. Toch speelden we aanvallend alleszins redelijk, maar misten te veel de echt grote kansen, waaronder zelfs een strafworp. Ook de rebound posities waren niet goed. Mede daardoor keken we bij rust tegen een 7-3 achterstand aan."

 

ROUTINIERS Hoewel er door de Renkumers redelijk werd verdedigend, kwamen er te veel tegentreffers tot stand via vrije worpen en strafworpen. Jochems probeerde door het inbrengen van de routiniers Marjolein van Ballegooijen en Sanne Soplanit, het tij te kunnen keren. Ook dat bleek aanvankelijk geen soelaas te bieden. De thuisclub leek op weg naar een grote overwinning, maar DKOD vocht zich van een aanvankelijke 14-4 achterstand, toch knap terug naar 14-11.

 

DOELSTELLING ,,Met nog vijf minuten op de klok, was de wedstrijd toch weer open, maar helaas was het Kesteren dat in de slotfase nog een paar cruciale treffers produceerde en konden wij daar uiteindelijk toch te weinig tegenoverstellen. Het is duidelijk, dat we toch wat 'routine' missen. Ervaring brengt rust en duidelijkheid. Maar het is even niet anders. Nu moeten we in de komende wedstrijden 'in de achtervolging'. Maar veel punten mogen we, willen we onze\e doelstelling, de top twee bereiken, niet meer laten liggen. Te beginnen volgende week, op bezoek bij Huizen, de nummer drie op de ranglijst. Dan zullen we vanaf minuut één bij de les en constanter moeten zijn. Want promoveren naar de Tweede Klasse blijft ons doel."

 

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems 3, Gertilde Hooijer, Roy Aarns, Stefan Vorage, Rico Derksen 2, Marjolein van Ballegooijen en Kim van Breukelen 1.