• Dick Martens

TV DUNO wil naar de tennistop

DOORWERTH Op de prachtige gravelbanen van TV DUNO staan dit seizoen mooie dingen te gebeuren. Niet alleen wordt het 50-jarig bestaan gevierd, timmert de nog altijd bloeiende vereniging met de jeugd aan de weg en heeft het vlaggenschip van de club, het eredivisieteam van playing-captain Kevin Schimmel, de ambitie om de Nationale tennistop te gaan bestormen. Voorafgaand aan het eerste competitieduel tegen Lewabo uit Beneden-Leeuwen laat Schimmel zijn licht schijnen over club, team en ambitie.

 

Dick Martens

 

HERKENBAAR Schimmel is een kind van de Doorwerthse tennisvereniging. Samen met zijn collega-trainer en dubbelpartner in het eredivisieteam Arjan Pastoors staat hij bijna dagelijks op het gravel van Sportpark de Waaijenberg, waar hij met passie en aanstekelijk enthousiasme de trainingen verzorgt voor 'zijn' leden van 4 tot 70 jaar. ,, Hoewel het eredivisieteam veel spelers van buitenaf herbergt, is het door onze aanwezigheid herkenbaar. Mede daardoor komt er altijd veel publiek kijken, dat sterk meeleeft en trots is op onze prestaties en ambitie."

 

Het team heeft dit seizoen een ware metamorfose ondergaan en herbergt, in Botic van de Zandschulp (21), ook nog eens een echte Nederlandse topper in de gelederen heeft. De inwoner van Veenendaal werd, omdat hij ook op de internationale toernooien prima presteerde, onlangs zelfs door bondscoach Paul Haarhuis opgenomen in het Davis Cup Team.

 

,,Het is natuurlijk uniek dat wij een dergelijke speler in ons team hebben. Botic werd vorig seizoen ook nog eens Nederlands kampioen en staat inmiddels 340e op de wereldranglijst. Hij heeft het hier geweldig naar zijn zin en is mede daardoor ook gewoon bij ons gebleven. Daarnaast heb ik mijn best gedaan om een sterk team te formeren. Wij haalden in voorgaande seizoenen twee keer de play offs, maar degradeerden ook een keer bijna. Wij willen nu meer, de top van de eredivisie bestormen. Om dat waar te kunnen maken moest het team versterkt worden. En ik denk dat dat aardig is gelukt."

 

TOPBEZETTING Naast het trainersduo en van de Zandschulp bestaat het team verder uit een drietal Duitse spelers. Naast Lennart Zynga (25), die vorig seizoen de DUNO-kleuren al verdedigde, zijn dat Johann Willems (22) en Philip Pakebusch (32), die vorig seizoen in Elst speelde. Maar ook de Nederlandse talenten, Vincent van de Honert (23), de nummer 34 van Nederland en Tim van Terheijden (27), de nummer 8 op de vaderlandse ranglijst, zijn dit seizoen in Doorwerth te bewonderen.

 

PRIMA COMPETITIESTART ,,Natuurlijk zit aan een dergelijke topbezetting een kostenplaatje, maar wij zorgen zelf voor de financiering hiervan. Dat wil ik duidelijk stellen. Het wordt niet bekostigd door contributiegelden van onze leden, dat gaat allemaal via de Stichting Toptennis Doorwerth. De club is hartstikke blij met ons." Dat het geen loze woorden van Schimmel zijn bewijst het eerste competitieduel tegen Lewabo uit Beneden Leeuwen. Mede door het enthousiasme vanaf het terras werd, door de 4-2 zege, de eerste stap richting de titel al gezet. 

Het tweede duel, afgelopen zondag, eindigde in een 3-3 gelijkspel. Op bezoek bij A.T.C. Sloterplas kon de ploeg uit Doorwerth weer beschikken over Botic van de Zanschulp. De topper uit Veenendaal won direct zijn eerste partij voor TV Duno. Teamcaptain Schimmel kon uiteindelijk wel leven met de puntendeling. ,,Een juiste uitslag. En onze doelstelling om de titel, of om in ieder geval de play-offs, te gaan halen is zeker nog mogelijk."