• Dick Martens

TV DUNO is vol zelfvertrouwen

DOORWERTH Het vlaggenschip van TV DUNO, het eerste mannenteam, begon vorige week met een vernieuwd team in de eredivisie aan de tenniscompetitie. Tegen topfavoriet Simpelveld werd nipt met 4-2 verloren, maar daarmee is het zelfvertrouwen en de ambitie van de sterk verjongde Doorwerthse equipe zeker niet weg.

Dick Martens

Teamcaptain Kevin Schimmel ziet dit seizoen mogelijkheden om de play-offs te gaan halen. Voorafgaand aan het tweede competitieduel tegen het Larense L.T.C. laat hij zijn licht schijnen op het team, de ambities en over zijn hechte band die hij met 'zijn' DUNO heeft.

 

Schimmel realiseerde zich dat het team, om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen, verjongd en versterkt moest worden. ,,Dat was de analyse na het vorige seizoen. We hebben ons maar nipt kunnen handhaven in de eredivisie. Verjongen was zeker een van onze doelen en dat is prima gelukt. Uit Veenendaal is Botic van de Zandschulp (20) gekomen. Hij is een nationale topper en staat op nummer 24 van de Nederlandse ranglijst. Onze Brabantse versterking is Boris Oomes (23). Uit Duitsland kwam Lennart Zynga (24). Via via ben ik met hem in contact gekomen. We hadden de ploeg al rond, maar hij kan zeker nog van waarde voor ons zijn. Hij zal niet alle wedstrijden mee kunnen doen, omdat hij ook in eigen land nog competitie speelt. Maar, als het kan, is hij er."

 

STEUN Samen met de 'blijvers', Schimmels maatje Arjan Pastoors (26) en de ervaren Bernd Lenten (47) die beschikbaar blijft, gaat DUNO een gooi doen om de play-offs te bereiken. ,,Dat zal moeilijk worden", beseft Schimmel zich. ,,Maar, we gaan er alles aan doen om dat doel te bereiken. Het sterkt ons dat we praktisch bij elke wedstrijd gesteund worden door veel DUNO-leden. Vorige week speelden we in het verre Limburg en hadden er toch ruim dertig mensen de moeite genomen om ons te komen aanmoedigen. Dat tekent de sfeer binnen de club. Ook zij zien dat wij een herkenbaar team zijn, waarmee ze zich kunnen identificeren. Dat was vorig jaar duidelijk anders. We trainen hier elke zaterdag. Dat is belangrijk voor de herkenbaarheid." 

 

Schimmel (26) is een exponent van die herkenbaarheid. Hij is elke dag van de week 'op DUNO', om les te geven aan zowel de jeugd als de senioren. ,,Ik ben hier vijf jaar en heb het nog steeds prima naar mijn zin. De omstandigheden zijn geweldig. Ik geniet elke dag bij DUNO."  De teamcaptain is blij dat hij zelf weer helemaal fit is. ,,Ik heb vorig jaar het hele seizoen nog last gehad van de naweeën van mijn knieoperatie. Gelukkig zijn de klachten nu verdwenen. Zeker in deze competitie, op dit niveau, moet je topfit zijn."

Dat bleek ook tegen Laren. Het werd een lange tennisdag. Het dubbelspel moest, bij een 2-2 stand, de beslissing brengen. Die dubbels werden beide door DUNO gewonnen. Daarmee was de eerste 'eredivisiezege' een feit.