• Het eredivisieteam van TV Duno gaat komend weekend, op het eigen tennispark in Doorwerth, een gooi doen naar titelprolongatie. Op zowel zaterdag, alsook op zondag beginnen de wedstrijden om 12.00 uur.

    Dick Martens

TV Duno maakt zich op voor finaleweekend eredivisie

DOORWERTH Vorig jaar zette het eredivisieteam van TV Duno het 50-jarig jubileum van de club nog eens extra luister bij, door de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Teamcaptain Kevin Schimmel en zijn teamgenoten werden vervolgens 'in eigen huis' nog eens op feestelijke wijze gehuldigd door Renkums burgemeester Agnes Schaap. Dat scenario kan volgend weekend een nog mooiere apotheose opleveren, want de titelstrijd zal zaterdag (16 juni) en zondag (17 juni) gaan plaatsvinden op het eigen tennispark.

Dick Martens

Op voorhand was het al zeker, dat de seizoens-apotheose in Doorwerth zou gaan plaatsvinden. Zaak was dan nog wel, dat de thuisclub zelf ook deelnemer zou zijn. Na een wat stroeve seizoenstart, vocht het team zich voorbeeldig en met prima tennis en dito uitslagen naar de finale. Inmiddels zijn de voorbereidingen op het tennisspektakel al in volle gang. Programmaboekjes zijn naar de drukker, het team zet op vrijdag voorafgaand aan de play-offs de puntjes nog even op de i door een laatste keer met elkaar te gaan trainen en af te sluiten met een gezamenlijk etentje. ,,Ja, het lijkt op een teamuitje", lacht Schimmel. ,,Maar we vonden het wel even belangrijk. Natuurlijk hoeven we niet meer op te laden, maar nog even bij elkaar zijn geeft misschien net die extra boost om perfect voorbereid aan de start t staan."

STADION Gespeeld gaat worden in een echt 'tennisstadion', want het park ondergaat in de loop van de week een ware metamorfose. ,,Er gaan zeker veel toeschouwers komen. Ook van de tegenstanders Lewabo, die zelfs met een extra supporters bus naar Doorwerth komen, T.O.P. Papendrecht en T.C. Nieuwerkerk. Op baan 3 en 4 komen tribunes met in het midden een "foodplein" waar een hapje en een drankje geserveerd gaan worden. De toegang is gratis, maar er is ook een VIP-terras, waarvoor diverse arrangementen voor gekocht kunnen worden. Het is zondag ook Vaderdag, dus is een dergelijk arrangement ook nog eens een leuk cadeau, toch? We doen dat niet uit winstbejag, maar om de kosten van dit grootse evenement te kunnen dekken. Voor de kinderen zijn er gedurende het toernooi ook diverse activiteiten."

STEUN Sportief is het team, dat naast Schimmel nog bestaat uit Botic van de Zandschulp, Tim van Terheijden, Johann Willems, Jesse Timmermans, Sidane Pontjodikromo en Arjen Pastoors, klaar om opnieuw een gooi naar de titel te doen. ,,Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. Als iedereen fit is en zoals het er nu voor staat is dat ook zo, dan hebben wij kans. Lewabo (met onder andere Tiemo de Bakker in de gelederen) is misschien het te kloppen team, waar we in de competitie ook van hebben verloren, maar een dergelijk finaleweekend geeft toch een bijzondere spanning. Wij zitten zelf in een goede 'flow', wonnen de laatste drie wedstrijden en met de steun van onze supporters, die altijd al in ruime mate aanwezig zijn, gaan we het iedereen in ieder geval heel lastig maken. Als het weer ook nog meewerkt, dan voorzie ik een mooi tennisweekend, uniek voor een club als Duno en voor de gemeente Renkum."

De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag, alsook op zondag om 12.00 uur. Voor meer info: www.tvduno.nl