• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

TV Duno maakt 'tennisreclame' bij play-off-finale

DOORTWERTH Het tennispark van TV Duno, op Sportpark De Waaijenberg, was de afgelopen week omgetoverd tot een ware tennisarena. Tribunes en een heus vipterras omzoomden de gravelbanen, zodat er een grote schare tennisliefhebbers getuige konden zijn van de strijd om de landstitel, tussen de vier sterkste teams uit de vaderlandse competitie, Lewabo, TC Nieuwerkerk, TOP Papendrecht en thuisclub Duno, de titelverdediger. Op de zaterdag werd gespeeld om de finale, die zondag op het. Programma staat. Na een keur aan spannende en kwalitatief hoogstaande partijen, zal die gaan tussen de torenhoge favoriet Lewabo en TC Nieuwerkerk.

Dick Martens

TOPPER Na het voorstellen van de ploegen door Steven Bannink, als vertegenwoordiger van de KNLTB, waarbij de Duno-captain Kevin Schimmel namens de organiserende vereniging, tegenstanders en toeschouwers ook nog welkom heette en zijn waardering uitsprak over de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren, die het mogelijk hadden gemaakt, om de banen perfect te hebben geprepareerd en een heuse tennisarena te hebben gecreëerd. Daarna ging het toernooi 'in volle hevigheid' van start, met op het centercourt al direct de absolute topper tussen Duno en Lewabo, met vaderlandse toppers als een Thiemo de Bakker (Lewabo) en Botic van de Zandschulp (Duno 'op het gravel'.

TENNISTHRILLER Maar terwijl Van de Zandschulp zijn reputatie niet kon waarmaken en in twee sets kansloos verloor, kregen de toeschouwers  op baan 1 een 'tennisthriller' voorgeschoteld, die zijn weerga niet kende. Met als absolute publiekslieveling Tim van Terheijden, die zijn beste tennis speelde tegen topper de Bakker. Beide spelers betraden om 12.30 uur de baan en stapten er om 16.00 uur, totaal 'uitgewoond', weer af, met uiteindelijk de Bakker als nipte winnaar in de tiebreak van de vijfde set. Maar wat er in die drie en een half uur allemaal gebeurde, grensde vaak aan het onmogelijke en bracht de toeschouwers 'op de banken' en in opperste euforie. Uiteindelijk waren 'de Lions' uit Beneden Leeuwen de sterksten en bereikten terecht de finale, maar Duno stapte met opgeheven hoofd van 'het gemalen baksteen'.

RECLAME Dat vond ook teamcaptain Schimmel. ,,We hebben vandaag enorme reclame voor het tennis gemaakt en waren dichtbij een sensatie, met Tim als onbetwiste hoofdrolspeler. Het publiek heeft genoten, van het weer, van de faciliteiten, maar bovenal van het schitterende tennis." Dat vond ook de absolute 'Duno-tennisheld'. ,,Ik kan mijzelf niets verwijten, ik heb er alles aan gedaan, dan is het wel zuur, dat Thiemo uiteindelijk net wat te sterk was." Ondertussen wordt Van Terheijden constant gecomplimenteerd over zijn spek en het voor het spektakel waar hij voor zorgde. 'Dankbaar verloren', was een meer dan mooie typering van een van 'de geluk-wensers', een uitspraak die de lading volledig dekte.  ,,We waren zo aan elkaar gewaagd. Ik zorgde ervoor, dat ik veel in de rally's kwam, dat heeft Thiemo niet graag. Als mij dat lukt speel ik mijn beste tennis, dat was vandaag met regelmaat het geval." Een van die hoogtepunten was een geweldige return van Terheijden. ,,Ja, ik denk wel dat dat mijn mooiste punt ooit was, tussen mijn benen en dan ook nog de perfecte lob. Daar heb ik en ook de toeschouwers van genoten. Daar doe je het tenslotte voor."

WAARDE Winnaar de Bakker zat ook volledig stuk, na de marathonpartij, maar na te zijn opgefrist keek ook hij even terug op de memorabele partij. Echt blij en euforisch was hij echter niet. ,,Natuurlijk ben ik wel blij met de overwinning en het feit, dat ik heb kunnen blijven staan. In mijn hoofd ben ik al wel weer fris, maar mijn lijft werkt nog niet volledig mee. Tijdens mijn eerste partij in deze competitie, toevalligerwijs ook tegen Duno, raakte ik geblesseerd en heb vervolgens veel te weinig op de baan gestaan. Een tennisser moet nu eenmaal 'uren maken' en dat kon ik helaas niet, door mijn fysieke ongemakken. Maar ik ben wel blij van waarde geweest te zijn voor ons team."

FINALE De finale tussen Lewabo en TC Nieuwerkerk begint zondag op Sportpark De Waaijenberg om 12.00 uur.

Bron video: Dick Martens