• Dick Martens

TV Duno in eredivisie-finale

DOORWERTH Door een 4-2 zege op TV Nieuwerkerk heeft TV Duno uit Doorwerth zich geplaatst voor de finale van de Eredivisie (mannenteams). De halve finale vond plaats op de thuisbanen van TC Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daar vindt morgen (zondag) ook de finale plaats. TV Duno treft dan TV TOP uit Papendrecht dat te sterk was voor Lewabo uit Beneden Leeuwen.

 

WINNAARSBAL Het 'winnaarsbal' werd geopend door Tim van Terheijden, maar vervolgens verloor Botic van de Zanschulp zijn enkelspel. Toch werd de marge weer in 'Doorwerths' voordeel hersteld door de Duitser Johann Willems. TC Nieuwerkerk vocht zich opnieuw naast Duno. Het was Vincent van den Honert die niet kon winnen van zijn opponent Stephan Fransen, waardoor de stand, met 'de dubbels' nog te gaan weer gelijk getrokken werd (2-2).

 

50 jaar Allereerst traden voor Duno, Kevin Schimmel en Tim van Terheijden in het strijdperk. Het werd 6-0 en 6-4 voor het Doorwerthse duo. Het tweede dubbelspel werd een prooi voor Botic van de Zandschulp en zijn partner Johann Willems. Daardoor plaatste TV Duno zich voor de finale. Hoewel zij al direct de favorietenrol toebedeeld kregen, zal het morgen (zondag) nog een pttige finale gaan worden. Mocht TV Duno de titel behalen, dan zal het team volgende week zaterdag (17 juni), de dag dat de club haar 50-jarig bestaan gaat vieren, op passende wijze gehuldigd worden.