• Voorzitter Annette Pancras geniet bij en van 'haar' club, TTV Kracht en Vriendschap.

    Dick Martens

TTV Kracht en Vriendschap op de goede weg

RENKUM Iedereen heeft wel eens getafeltennist. Op school, op de camping, of lekker op je eigen tafel in de schuur. Dat is ook de 'kennismakings-aanhef' op de website van Tafeltennisvereniging Kracht en Vriendschap. Het spel met batje, bal, tafel en netje, in de volksmond ook wel pingpong genoemd, wordt in Renkum al sinds 1951 beoefend en staat met ruim 100 leden nog steeds prominent op de regionale 'tafeltenniskaart'. Voor Annette Pancras, sinds ruim een jaar in het bezit van de voorzittershamer, een club die nog altijd bloeit, weliswaar wat minder hard groeit, maar daar willen de voorzitter en haar medebestuursleden, met in hun kielzog een groot aantal vrijwilligers, verandering in gaan brengen.

Dick Martens

Aan de vooravond van de jaarlijkse clubkampioenschappen en tijdens het zogenaamde 'Wiltschutavondje' laat Pancras haar licht schijnen over de club, de ambities en het arsenaal aan plannen, die al in de broedmachine liggen en binnenkort het levenslicht gaan zien.

JEUGDTEAM ,,Het eerste heuglijke feit dit seizoen, was de start van een jeugdteam. Dat hebben we jaren niet meer gehad. Zij zijn ook in de competitie actief geweest en eindigden op de tweede plaats. Echt een doorbraak en gezien het enthousiasme van het team, zeker ook voor ons als bestuur reden om daarop de komende periode ook meer op in te gaan zetten. Als bestuur hebben we een aantal speerpunten waaronder het ledenaantal op peil houden, duurzaamheid, waarbij gedacht wordt aan zonnepanelen, er gaan nieuwe speeltafels komen en we willen ook verbinding gaan zoeken met andere verenigingen. Bij voorbeeld om te leren van elkaars kracht en denkwijzen en zodoende elkaar versterken."

SAMENWERKING De eerste lijntjes zijn er wat dat betreft al gelegd met LTC Harten, de tennisvereniging die haar domicilie heeft op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. ,,Met hen zijn we al in gesprek. We hebben al ideeën met elkaar geopperd over bijvoorbeeld een 'Combi-abonnement', waarbij er in de zomer getennist kan worden en in de de winter bij ons getafeltennist kan worden. Nu al hebben veel van onze leden affiniteit gehad met tennis en andersom is dat ook zo." Maar ook met de tafeltennisverenigingen in de omtrek is er contact. ,,Dat gebeurt in het Regionaal Vallei-overleg. Daar zijn dan clubs uit de omliggende plaatsen aanwezig. Ook wordt er eens per jaar het Valleitoernooi georganiseerd."

Maar ook binnen de club zit men niet stil, legt de inwoonster van Oosterbeek uit. ,,We hebben een mooi sponsorcontract met Game11, die ons van prima materiaal voorziet en ook jaarlijks een clinic verzorgt. Die geven we overigens zelf ook, samen met onze trainster Suzanne Dieker, een internationaal gerenommeerde speelster, die vol enthousiasme onze jeugd, maar ook de senioren nog altijd traint. Het zou mooi zijn als we daarmee weer extra jeugdleden kunnen gaan inschrijven. In dat kader gaan we ook het schooltafeltennistoernooi weer nieuw leven inblazen. Maar zetten we ook in om overdag meer 50+ leden te kunnen begroeten. En presteren met onze competitieteams is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Je speelt toch ook om te winnen, niet waar? Kortom, Kracht en Vriendschap bloeit en bruist nog altijd."