• Dick Martens

Trainingsmogelijkheden voor Bergrace Trail en Bergrace By Night

WAGENINGEN Het Bergrace-circuit heeft inmiddels zijn sporen en faam ruimschoots verdiend. De nachtloop, de Bergrace By Night, is al niet meer weg te denken op de 'loopkalender' en  de datum staat dan ook bij menig liefhebber van nachtlopen en het lopen door de prachtige omgeving van Wageningen en Rhenen, rood omcirkeld in zijn- of haar agenda. De editie 2018 staat geprogrammeerd op vrijdag 2 november aanstaande. Ook voor de Trail Runners staat er binnenkort weer een mooie uitdaging te gebeuren. Alweer een aantal jaren organiseert de stichting van Berg tot Bergrace op de Goudsberg en het Wekeromse Zand in Lunteren een trailrun, De eerstvolgende is op zondag 16 september. Om bij beide evenement goed beslagen ten ijs te komen kan er aan voorbereidende trainingen deelgenomen gaan worden.

Dick Martens

,,Vanwege de gezellige sfeer en goede opzet van de trainingen ter voorbereiding op de Bergrace Wageningse Berg in februari jl. bieden wij deelnemers wederom de mogelijkheid om zich op een leuke en professionele wijze voor te bereiden op de aanstaande evenementen", licht Hans Burgersdijk, al jarenlang de grote initiator achter het Bergrace-circuit, toe. ,,We beginnen hier aanstaande zondag (5 augustus) al mee. Ook op de dinsdagavonden is er een mogelijkheid om de trainingen te gaan volgen. Die beginnen op 7 augustus aanstaande. Het vertrekpunt is bij de Bergrace Shop (Bergstraat 5, Wageningen). Op zondag vertrekken we om 10.00 uur en op de dinsdag om 19.30 uur. De wekelijkse trainingen zijn tot en met 28 oktober."

ELK NIVEAU De bedoeling is, dat er tussen de 60 en 90 minuten wordt gelopen. ,,De route die gelopen gaat worden voert de lopers over de Wageningse Berg en door de uiterwaarden. Het is absoluut geen wedstrijd. Er wordt met elk niveau rekening gehouden." Dat dat gebeurt zal goed in de gaten worden gehouden door de deskundige en gediplomeerde instructeurs Paul Lemmens en Connie Dorrestijn van Loopgroep de Zoomlopers uit Wageningen."

VARIATIE Er wordt de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden. ,,De trainingen zijn uitgebalanceerd en bestaan niet alleen uit lopen, Ook worden er diverse oefeningen gedaan om de algehele lichamelijke conditie te verbeteren en om het plezier te verhogen. Na afloop wordt op de zondag in de Bergrace Shop, onder het genot van een kopje thee, koffie of fris nagepraat. Dan kunnen er ook persoonlijke vragen worden gesteld aan de begeleiders, die deze ook zeker deskundig kunnen beantwoorden."

AANTREKKELIJK Indien daar belangstelling voor is, is het ook mogelijk om een keer op de Goudsberg, het Wekeromse Zand of op de Grebbeberg of elders te gaan trainen. ,,De deelnemers bepalen zelf of ze aan een Bergrace mee gaan doen en welk trainingsmoment, of zondagmorgen of dinsdagavond, er gekozen wordt. Het is voor elk wat wils en een uitstekende gelegenheid om goed voorbereid aan de start t komen staan. Dat kan ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs. De kosten voor de 11 bijeenkomsten zijn slechts € 79,00. Hierbij krijgen de deelnemers bovendien ook nog twee gratis testlopen onder begeleiding van Marcel Baatsen en twee MTC-fiets clinics met Roel Peerenboom.Tevens mag er ter waarde van de trainingskosten (€ 79,00) een aankoop worden gedaan in de Bergrace Shop. Dat maakt het alles bij elkaar genomen extra aantrekkelijk. Je kunt bijvoorbeeld in het bezit komen van een paar Asics of Salomon loop- of trailschoenen, of kiezen uit meerdere loopaccessoires en loopkleding. Eigenlijk is de deelname dan gratis. Meer dan aantrekkelijk zou ik zeggen."

Aanmelden kan via info@bergrace.nl