• Dick Martens

Trainer Wim Kamphuis gaat OVC '85 verlaten

OOSTERBEEK OVC-trainer Wim Kamphuis is bezig aan zijn laatste seizoen bij OVC '85. Het vertrek van de hoofdtrainer werd door OVC '85-voorzitter Daniël Corbeek bekendgemaakt op de Nieuwjaarsreceptie. In een persbericht deelde het bestuur mee, dat er gekozen gaat worden voor 'een nieuw gezicht'. 

 

Dick Martens

 

,,Wim heeft bij OVC '85 twee jaar met veel plezier en passie gewerkt", aldus voorzitter Daniël Corbeek. ,,Hij is erin geslaagd om met de spelersgroep op een hoger niveau te komen en goede resultaten te behalen. Met twee periodetitels en het feit dat OVC'85 op dit moment koploper zonder enig puntverlies is, is daar sprake van. OVC'85 bedankt Wim voor deze mooie periode in de recente clubgeschiedenis, maar kiest nu voor een nieuw gezicht. Voor Wim is het inmiddels tijd voor een volgende stap in zijn trainerscarrière. De trainer en de spelersgroep hebben aangegeven dat zij onverminderd doorgaan op de ingeslagen weg om aan het einde van het seizoen het kampioenschap te kunnen vieren."

 

ZATERDAG Kamphuis (54) is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Oosterbeekse vierdeklasser. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer kwam OVC '85 nog uit in de zondag vierde klasse, waarin het ook nog een periodetitel veroverde. Maar op de Algemene Ledenvergadering van april (2017) werd met een grote meerderheid van stemmen besloten, dat de overstap gemaakt zou gaan worden naar het 'zaterdagvoetbal'. Die overstap legde de ploeg van Kamphuis geen wineieren. Na de eerste seizoenshelft voeren de Oosterbeekers, zonder nog maar een duel te hebben verloren, de ranglijst van de Vierde Klasse B aan. Voor de inwoner van Doesburg naar OVC kwam was hij jeugdtrainer bij onder andere bij DVC '26 en DVV uit Duiven.

 

KAMPIOEN ,,Verschil van inzicht is mede de oorzaak, dat we niet met elkaar doorgaan", legt Kamphuis uit. ,,Dan moet je denken aan de manier van spelen, hoe ontwikkel je je als team en wat doe je of ga je doen om dat te kunnen bereiken. Natuurlijk ga ik er met de selectie alles aan doen om ons vooraf gestelde doel 'Kampioen worden' te bereiken. Zoals we dat ook de eerste seizoenshelft hebben gedaan streven we dat te doen met ons frisse en attractieve voetbal. De titel zal dan de ultieme beloning voor ons harde werken zijn. En dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen en mogen leveren is natuurlijk prima."

 

VERANDERINGEN Natuurlijk was het niet verlengen van Kamphuis contract niet het enige onderwerp van de Nieuwjaarsspeech van voorzitter Corbeek. Hij gaf de aanwezigen ook inzichten in de voortgang die 'zijn' club in 2017 heett geboekt. ,,Niet alleen de veranderingen op voetbalgebied vanuit de KNVB (MDWF, pupillenvormen), maar ook het feit dat we naar de zaterdag zijn gegaan met ons eerste elftal. We merken als gevolg daarvan nu al meer contact tussen selectie en jeugd en ook de inzet van de heren op de zaterdagochtend levert veel bijval op. Wel merken we dat het lastig blijft om voldoende vrijwilligers te krijgen en houden. Vrijwilligers voor een taak die samenhangt met het voetballen zelf gaat nog wel, maar klussen voor de accommodatie, kantine, commissies en bestuur zijn zeer lastig in te vullen. Dat blijft een uitdaging."

 

VOORTGANG Ook op voetbalgebied was de preses meer dan content. ,,Voetballend hebben we een goed jaar gehad, de selectielijn van de jeugd zit op eerste klasse/hoofdklasseniveau en schuift langzaam op naar 019 en de senioren. De stap naar de zaterdag levert ons eerste team een periodetitel en het zijn van koploper op bij het ingaan van de winterstop." Maar er was meer heuglijk nieuws te meleden. ,,De laatste weken is er in het overleg met de gemeente aangaande de overdracht van het beheer en onderhoud van de kleedkamers veel voortgang geboekt. We kunnen daarom voorzichtig zeggen dat we overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden waaronder dat zal gaan gebeuren. Dit na een heel lang traject met veel gesprekken en vaak evenzovele teleurstellingen. De overeenkomst zal de komende weken op papier gezet moeten worden, maar daar verwacht ik geen obstakels meer. Dat betekent wel dat de bal bij OVC'85 komt te liggen om de kleedkamers na overdracht te gaan verbouwen en te renoveren. We zien dat als een uitdaging maar ook als een moment waarin we als vereniging eensgezind deze klus kunnen klaren. Ik denk dat ik kan zeggen dat  OVC'85 en de gemeente Renkum hiermee een hoofdpijndossier afsluiten en dat hiermee ook de basis gelegd kan worden om gezamenlijk met de andere gebruikers van De Bilderberg naar de toekomst te kijken. De intentie is dan ook om te komen tot een modern sportpark dat voldoet aan de eisen van deze tijd, waarbij uiteindelijk indien mogelijk, het beheer en onderhoud van het park bij de verenigingen komt te liggen."