• Dick Martens

Trainer Kerkhof vertrekt bij Redichem (update)

HEELSUM Hoofdtrainer Maarten Kerkhof gaat aan het einde van dit lopende seizoen (2016-2017) vertrekken bij Redichem. Dinsdag heeft hij de selectie op de hoogte gebracht, nadat hij samen met het Redichem-bestuur, in goed overleg overeen was gekomen, zijn contract niet meer te verlengen. Daarmee komt een einde aan een maar liefst zesjarig dienstverband met de club die het momenteel moeilijk heeft in de derde klasse.

 

Dick Martens

 

Kerkhof speelde in het seizoen 2010-2011 nog, als aanvoerder van de hoofdmacht, voor de Heelsumers, om vervolgens de functie van hoofdtrainer te aanvaarden. De vertrekkend trainer was als speler ook actief als profvoetballer. Kerkhof was als speler actief in het profvoetbal. Hij speelde vanaf zijn 14e tot zijn 20e in de jeugd en bij de beloften van BVO Vitesse. Daarna haalde De Graafschap de verdediger naar Doetinchem.

 

BETROKKEN Na een zware knieblessure koos hij voor een maatschappelijke carrière. Met hoofdklasser Bennekom speelde Kerkhof vervolgens zes jaar op het hoogste amateurniveau in de hoofdklasse van de zaterdagamateurs, alvorens terug te keren bij Redichem, de vereniging waar hij ooit in de jeugd begon. De samenwerking tussen met Kerkhof was de afgelopen jaren bijzonder succesvol. De afgelopen drie seizoenen draaide de club mee in de top van de derde klasse en plaatste zich diverse malen voor de nacompetitie. Ook was Kerkhof erg betrokken bij het wel en wee van Redichem en stak hij veel energie in het opleiden van jeugdig talent.

 

CONCLUSIES GETROKKEN ,,Ik heb bij Redichem fantastische jaren gehad", aldus Kerkhof. ,,Maar zeker ook nu nog hoor. Het vertrek heeft zeker niet te maken met het feit, dat we even in een wat mindere periode zitten. We gaan daar na de winterstop nog alles aan doen, om ook aan het einde van dit seizoen nog met een mooi feestje af te kunnen sluiten. Want in deze fase, is handhaving in de derde klasse zeker ook een feestje waard."

Toch was er tijdens de gesprekken die hij met het bestuur voerde nog niet eens direct sprake van het niet verlengen van zijn contract. ,,Als we heel lang hadden doorgepraat, waren we er misschien nog wel uitgekomen. Maar die tijd, als je eventueel nog wat anders wil, is er dan niet. Zowel het bestuur en ik hebben wat punten naast elkaar gelegd en hebben onze conclusies getrokken en zijn vervolgens tot dit besluit gekomen. Natuurlijk komt er bij Redichem talentvolle jeugd door en ook dit jaar al is er een aantal jongens doorgeschoven en nieuw aangesloten. Jongens waarmee ik nog niet zo lang werk. Voor hen is het misschien vervelend dat 'hun' trainer vertrekt. Aan de andere kant werk ik met het overgrote deel van de selectie al wat langer. Voor hen is een nieuw gezicht misschien wel weer eens goed", denkt Kerkhof.

 

WANDELGANGEN Kerkhof gaat op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging en geeft ook zijn 'oude' club nu ruimschoots de tijd om op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Natuurlijk draait het geruchtencircuit, na het bekend worden van 'het vertrek' alweer op volle toeren. De naam Bennekom zweefde al door de bekende en beruchte wandelgangen. Maar dat gerucht werd door Kerkhof zelf al direct ontzenuwd. ,,Natuurlijk een mooie club, maar ik heb simpelweg niet de papieren voor dat niveau. Ik heb het UEFA-B diploma en mag trainen tot en met de tweede klasse. Maar het niveau is niet eens zo belangrijk voor mij. Ik moet een goed gevoel bij de club hebben. Een club waar ik mijn ideeën kwijt kan. Kortom een club die bij mij past."

Ook gaat Kerkhofs voorkeur uit naar het zaterdag voetbal. ,,Zeker. Als ik voor 'de zondag' zou kiezen vind ik dat een te grote aanslag op mijn gezinsleven. Mijn zoon (Sven) voetbalt momenteel in de Vitesse-jeugd. Natuurlijk zou ik dan wat vaker bij hem kunnen gaan kijken als ik voor een zondagclub zou kiezen, maar vooralsnog gaat mijn voorkeur uit naar de zaterdag."

 

BETERE OMSTANDIGHEDEN Over één ding is hij wel blij, dat hij kan vertrekken van Sportpark Wilhelmina. ,,Ja, ik kan nu een club kiezen waar de omstandigheden om te spelen, maar zeker te kunnen trainen beter zijn dan in Heelsum. Dat is zeker ook voor mij al jaren een doorn in het oog. Maar dat is nu binnenkort verleden tijd. Ik ga een mooie club uitkiezen, met dito omstandigheden", besluit hij met een gulle lach.

 

SUCCESVOLLE SAMENWERKING Ook het Redichem-bestuur, liet bij monde van voorzitter Jan Streefkerk, weten dat er in goed gezamenlijk overleg was besloten dat er een einde komt 'aan de langdurige en succesvolle samenwerking'. ,,Na zes jaar vonden Maarten en de club het tijd worden om elkaar los te laten en een andere weg in te slaan. Redichem zal zich de komende periode beraden op een opvolger voor komend seizoen. Dat kan en gaat Maarten ongetwijfeld ook doen."