• Dick Martens

Trainer Henk Fräser lijkt te gaan breken met Vitesse

ARNHEM Vitesse-trainer Henk Fräser lijkt zijn langste tijd bij de Arnhemmers te hebben gehad. Die conclusie kan worden getrokken nadat hij zondagavond, als gast bij Studio Voetbal, openhartig over zijn toekomst sprak. Desgevraagd gaf hij aan, dat wat zijn Vitesse-toekomst betreft, 'er wel uit te zijn'. En met een aflopend contract is de conclusie van een aanstaand vertrek dan snel getrokken. Inmiddels draait de geruchtenmachine al op volle toeren en wordt een vertrek in de winterstop al gesuggereerd. Hij zou dan in dienst gaan treden bij Maccabi Haifa, waar zijn goede vriend Mo Allach werkzaam is. Hij verruilde onlangs Arnhem voor Haifa, om daar als Technisch Directeur aan de slag te gaan.

 

Dick Martens

 

In een eerste reactie liet Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, weten dat er in de diverse media 'voorbarige conclusies werden getrokken'. Fräser zou vanmorgen in een eerste gesprek met de Wit hebben aangegeven in de winterstop over zijn contract te gaan praten.

 

GELUIDEN Toch worden de geluiden, dat hij de stap naar Maccabi Haifa zal gaan zetten steeds luider. Vooral omdat hij zich niet wil conformeren aan 'de Russische inmenging' van commissaris Valery Oyf. ,,Het heeft mijn werk bij Vitesse er niet makkelijker op gemaakt", aldus zijn commentaar bij Studio Voetbal. Mocht hij de overstap naar Israël maken zal hij niet alleen worden herenigd met Allach, maar ook met oud Vitesse-trainer Rob Maas die daar, als interim-trainer in dienst is. Hij kreeg die functie nadat hij (als assistent-trainer) hoofdtrainer Guy Luzon die begin december werd ontslagen, opvolgde. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd..