• CHRC won op bezoek bij GVA met 5-1. Davey Jansen had met zijn vier treffers een groot aandeel in de zege. Vorige week scoorde de linkerspits maar liefst vijf keer.

    Dick Martens

Topschutter Davey Jansen neemt CHRC opnieuw bij de hand

HEELSUM CHRC heeft ook het tweede competitieduel ruim in winst kunnen omzetten. Nadat vorige week al met maar liefst 8-0 van RKPSC werd gewonnen, werd nu GVA het volgende slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van trainer Chris van de Peppel. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk 5-1 voor de ploeg uit Heelsum. Opnieuw was het topschutter Davey Jansen die van zich deed spreken. Was hij vorige week maar liefst vijf keer trefzeker, in Doornenburg voegde hij nog maar eens vier treffers aan zij totaal toe. De vijfde CHRC-treffer werd gescoord door invaller Floran Rothuis.

Dick Martens

,,Een hele mooie overwinning tegen een tegenstander waartegen we het altijd moeilijk hebben", aldus van de peppel. ,,We speelden vooral als collectief sterk, maar hebben ook Davey Jansen. Daar staat op dit moment geen maat op. Ten opzichte van vorig seizoen zit hij nu een stuk lekkerder in zijn vel en gaat het qua gezondheid ook stukken beter met hem. Dat betaalde zich ook vandaag weer uit. Het is net Clint Eastwood, die schoot ook altijd met scherp en vooral raak. Dat deed Davey vanmiddag ook weer. Drie kansen voor rust en drie goals. Dat is echte klasse."

STRAFSCHOP Na rust voegde "Eastwood' daar nog een treffer aan toe, met dank aan zijn trainer. ,,We kregen een strafschop en er werd wat getwijfeld over wie hem zou gaan nemen. Davey is de man in vorm, dus heb ik aangegeven dat hij die strafschop moest nemen. Ook dat deed hij vervolgens onberispelijk. Met die veilige voorsprong kon ik ook weer wisselspelers laten spelen. De selectie is breed en iedereen kan en wil natuurlijk spelen. Het is voor een trainer fijn, maar ook weer lastig. Maar dat is dan mijn taak om daar duidelijkheid over te verschaffen."

REALITEIT Natuurlijk is van der Peppel blij met de koppositie die zij ploeg nu in de 4e Klasse D inneemt, maar verliest de realiteit ook niet uit het oog. ,,We weten nog niet precies hoe hoog we de lat kunnen leggen. Bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Volgende week wacht Groessen. Zij hebben ook zes punten uit twee wedstrijden. Dat wordt dan alweer een ijkpunt."