• Oud-Wageninger Tom Menting gaat volgend seizoen de selectie van FC LIenden versterken. Menting, die in de jeugd begon bij SKV, speelde laatstelijk voor .Spakenburg

    Dick Martens

Tom Menting speelt volgend seizoen voor FC Lienden

WAGENINGEN Tom Menting vervolgt zijn voetbalcarrière bij FC Lienden.  Nadat het contract van de oud-inwoner van Wageningse bij Spakenburg niet werd verlengd, sprak hij duidelijk uit, dat hij bij voorkeur bij een club in de Tweede Divisie wilde spelen. Die uitspraak kwam FC Lienden-trainer Hans van der Haar ter ore, waarna hij met Menting in gesprek ging. Die contacten hebben er inmiddels toe geleid, dat hij volgend seizoen de kleuren van FC Lienden gaat verdedigen. Daar wordt hij ploeggenoot van onder andere Doorwerthenaar Milad Intezar.

Dick Martens

Menting stond al vanaf zijn vierde jaar op voetbalschoenen. Aan de hand van zijn ouders stapte hij destijds bij SKV binnen. ,,Ik heb daar gespeeld tot de D1", liet hij in een interview met Hoog en Laag, in januari 2018, al eens optekenen. ,,Toen werd ik gescout door NEC, maar er was ook belangstelling van nog een aantal clubs, waaronder Vitesse. Ik heb uiteindelijk voor NEC gekozen. Ik had de pech, dat ik nogal klein was en daarom vaak fysiek wat tekortkwam. Dat was, na twee seizoenen, ook de reden dat ik weg moest. Natuurlijk was dat een teleurstelling en omdat ik weer lekker wilde voetballen ben ik weer naar SKV teruggegaan. Daar vond ik het voetbalplezier weer terug. Ik heb er twee seizoenen met veel voldoening gespeeld. Toch wilde ik weer richting betaalde voetbal."

Die stap zette hij in het seizoen 2010-2011 bij de Graafschap, waarna hij ook nog in actie kwam voor Willem II (seizoen 2016-2017). Daarna kwam hij in beeld bij Spakenburg, de club die hij nu gaat verruilen voor FC Lienden.