• Het eredivisie-tennisteam van TV Duno, met derde van links teamcaptain Kevin Schimmel.

    Dick Martens

Titel TV Duno smaakt zeker naar meer

DOORWERTH Voor het eredivisieteam van Tennisvereniging Duno werd het vorige seizoen er een om in te lijsten. De Doorwerthse formatie begon met een meer dan duidelijke ambitie aan een tennisavontuur: 'de Nationale Tennistitel'. En als die doelstelling dan uiteindelijk wordt gehaald en je kan de kampioenstrofee trots tonen aan de Doorwerthse fans om vervolgens ook nog eens te worden gehuldigd door de nieuw geïnstalleerde Renkumse burgemeester Agnes Schaap, tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van je club, dan mag je daar meer dan trots op zijn.

Dick Martens

En dat waren teamcaptain Kevin Schimmel en zijn teamgenoten dan ook. Inmiddels is de nieuwe competitie alweer van start gegaan en is het aan Duno om die titel te verdedigen. Maar die ambitie leeft volop. Aan de voorafgaand aan het eerste thuisduel blikt Schimmel nog even terug, maar zeker ook alweer vooruit.

DRUK ,,Het was een geweldig seizoen, voor ons als team, maar ook voor de club. Er waren zeker drie of vier teams die ook de ambitie hadden om de titel te gaan veroveren. Het is dan supergaaf dat het ons dan uiteindelijk lukt. We hebben onszelf die druk opgelegd, maar daar hebben wij als team geen moeite mee, vorig seizoen niet, maar ook nu niet. Druk hoort bij topsport en topsport bedrijven wij sowieso."

AMBITIE Het basisteam van vorig jaar bleef nagenoeg intact. Botic van de Zandschulp, Tim van Terheijden en de Duitser Johann Willems zijn gebleven. Vincent van de Honert is overgestapt naar Lewabo, maar we hebben Jesse Timmermans erbij gekregen. En ook Sidane Pontjodikromo, een 17-jarig talent. Ik vind het mooi om een jonge jongen met mogelijkheden erbij te hebben."

Schimmel en Arjen Pastoors completeren de succesformatie. ,,Het is ook geweldig dat Botic hier nog speelt. Hij is een nationale topper. Hij geniet bij Duno, Zeker ook van de fanatieke aanhang." Schimmel (28) is zelf het bindmiddel van het team. Hij begint inmiddels alweer aan het zevende seizoen in Doorwerth. Als gewaardeerd speler, maar zeker ook als trainer. ,,Daarin streef ik het hoogste na. Sinds december ben ik ook trainer bij de Bogtstra & Kempers Tennis Academy. Ik train daar met toptalenten. Ik was ook toe aan een dergelijke stap. Dat strookt met mijn ambities, die we dit seizoen ook weer met ons team hebben."