• Dick Martens

Tafeltennistopper Suzanne Dieker traint K&V

RENKUM Bij de diverse sporten is inmiddels de voorbereiding op een nieuw seizoen afgerond en zijn de diverse competities weer aan een nieuwe jaargang begonnen. Het tafeltennisseizoen is daarop geen uitzondering. Dus ook bij het Renkumse Kracht & Vriendschap zijn de ballen schoongemaakt en staan de tafeltennistafels 'in de competitiestand', klaar om de diverse teams te helpen aan nieuwe successen of om gewoon lekker op te tafeltennissen. Op de maandagavond zijn ze ook het domein van trainster Suzanne Dieker, een internationaal gerenommeerde speelster, die vol enthousiasme de Renkumse tafeltennisjeugd, maar ook de senioren nog altijd het nodige extra kan bieden.

Dick Martens

PROFITEREN En daarmee heeft de club 'een lot uit de loterij' binnen gehaald. De club met ruim 100 leden speelt niet op het niveau waar hun trainster al jaren op acteert, maar toch voelt het tafeltennisdier zich niet te groot om wekelijks gewoon in Renkum aan de slag te gaan. ,,Ik ben er vorig seizoen begonnen. Ik kende de club al wel, had er in mijn beginperiode ook al weleens gespeeld. Een warme club. En met een eigen zaal. Ik tuf dan ook met plezier wekelijks naar Renkum." Maar Kracht & Vriendschap is niet de enige plek waar zij wekelijks haar auto parkeert, want de 25-jarige leeft, eet en slaapt tafeltennis en dat al een leven lang.

De geboren Didamse staat al vanaf haar 9e achter de tafeltennistafel. ,,Mijn vader en mijn broer speelden ook al lang tafeltennis en deden dat op een behoorlijk niveau. Samen met mijn tweelingzus werd ik dan ook al snel met het virus besmet. En gingen ook wij al snel het hele land door om te trainen en wedstrijden te spelen. Ik werd al direct Nederlands kampioen nam deel aan EK's en WK's en speelde Eredivisie bij onder andere SKF in Veenendaal. Ook werd ik uitgenodigd om op Papendal te gaan wonen om daar als lid van het Olympic Talent Team fulltime te gaan trainen. Door wat verschillen van inzicht en blessures ben ik daarmee gestopt."

Naast het tafeltennis volgt ze ook nog de opleiding Sport Marketing en Internationaal management in Deventer en is ze ook nog actief in de Duitse Bundesliga bij Grossburgwedel bij Hannover. ,,Dat is geweldig en strookt met mijn ambities die ik nog heb." En daar laat ze ook Kracht &Vriendschap van profiteren.