• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Stuwwalloop is vooral genieten (Update)

OOSTERBEEK 'Genieten', dat was misschien wel het meest gehoorde woord voor, tijdens en zeker ook na de Stuwwalloop. Een mooier compliment kan de organisatie niet krijgen. Alweer voor de negende keer stond, wat ooit als een 'Oosterbeeks loopje' begon is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken lopers klassieker, niet op de laatste plaats omdat de lopers door een voor velen uniek landschap hun kilometers moeten afleggen. En ondanks het feit, dat het broeierige weer een extra zwaar element toevoegde, kwamen ruim 2000 lopers uiteindelijk moe, maar zeer voldaan over de finish. ,,Het was echt genieten", was veelal de eerste zin, die volgde nadat het verfrissende watertje haar verkoelende werking had gedaan.

 

Dick Martens

 

Genieten deden ook de kinderen die aan de Kidsrun meededen. Zij werden hartstochtelijk aangemoedigd door de meer dan trotse vaders, moeders, opa's en oma's. Dat was zeker ook voor Yannick de Bruijn, leerling van de Renkumse Albert Schweizerschool, het geval. Gehuld in het tenue van Real Madrid snelde hij over de atletiekbaan op Sportpark Hartenstein, om na een snelle ronde overtuigend als eerste over de finishlijn te komen. En dat nadat hij 's middags met zijn E-team van ST RVW-CHRC nog een voetbaltoernooi bij 'buurman' Redichem had gespeeld. Maar dat deerde hem allerminst. Trots nam hij even later de grote beker in ontvangst.

 

 

LEUK WEEKEND Ondertussen waren de deelnemers aan de Trailruns ook al 'weggeschoten'. Zij gingen de strijd aan met de vele hoogtemeters en het afwisselende parcours, met het drukkend warme weer nog als extra bagage. Maar 'de bikkels' lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze gingen vol overgave de strijd aan met de ' Stuwwal-elementen' om moe, maar zeker voldaan weer terug te keren op de startlocatie. Dat deed ook Cindy Holierhoek uit Breda, die bij de vrouwen de snelste was op de 10 kilometer Trail. ,,Het was echt genieten, maar zeker ook wel zwaar", aldus de winnares na afloop. ,,Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en werd toen tweede. Samen met mijn man Ferry doe ik regelmatig mee aan dit soort wedstrijden. We trainen ook veel samen. We vinden deze Stuwwalloop toch wel een van de mooiste. We zitten hier in de buurt in een hotel en maken er een leuk weekend van."

 

 

CHEQUE Een mooie belevenis werd het ook voor Tyra Buitenhuis, directeur van de Lichtenbeek in Arnhem,  een school voor speciaal onderwijs aan langdurig zieke kinderen en kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Deze kinderen zijn tussen de 4 en 13 jaar oud. Een aantal liep mee met de voor hun speciaal georganiseerde Challenge Run. Hartstochtelijk aangemoedigd volbrachten ook zij hun Stuwwalloop. Na afloop mocht Buitenhuis een cheque van maar liefst 15.000,00 in ontvangst nemen. De Rotaryclub Oosterbeek kiest elk jaar één of meerdere goede doelen. In deze 9e editie van de Stuwwalloop was dat 'haar' school. ,,Hier zijn wij als school natuurlijk erg blij mee. Ik ben er zelfs een beetje beduusd van en ik wil natuurlijk iedereen bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Bovendien ben ik ook nog eens geweldig trots op de kinderen die hebben meegelopen. Ik hoop dat we volgend jaar weer mee mogen doen." Daar werd direct mee ingestemd door de organisatie.

 

 

LUSTRUMEDITIE Naast de Kidsruns en de Trails waren er ook de traditionele 5 en 10 kilometer en het nieuwe onderdeel de Stuwwalloop XXL. Ook hier weer veel enthousiaste deelnemers. Na een klein regenbuitje gingen ook zij weer gemotiveerd van start om van de Stuwwal en de omgeving te gaan genieten. Dat tot volle tevredenheid van Louis Ter Huurne, bestuurslid van de Stichting Stuwwalloop. ,,Het is weer een geweldige dag geweest. Natuurlijk waren we vooraf niet helemaal gerust op het weer, maar de weergoden waren de Stuwwalloop gunstig gezind. Het is weer een prachtig spektakel geworden. We hebben als organisatie weer mooie reacties gehad van deelnemers en toeschouwers. Dat sterkt ons op te gaan naar onze lustrumeditie in 2017."