• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Sterk Duno verslaat koploper Staphorst

DOORWERTH In Doorwerth heeft Duno een knappe zege op koploper Staphorst geboekt. Dankzij doelpunten van Kevin Sissing en Christian Gandu versloeg de thuisploeg de kampioenskandidaat met 2-0. Na de prima uitzege van een week eerder bij Genemuiden was het de tweede achtereenvolgende zege van de ploeg van trainer Jan Oosterhuis bij de start van de strijd om de derde periodetitel. Duno staat als achtste net in het linkerrijtje van de Hoofdklasse B waarin Staphorst de koppositie nu met Sparta Nijkerk moet delen.
 

PAAL Koploper Staphorst wordt getraind door Dennis van Toor. De Arnhemse oefenmeester was in beeld om volgend seizoen de Doorwerthse hoofdmacht te gaan trainen maar richt zich komend jaar op zijn eigen bedrijf. Op Sportpark De Waaijenberg wijzigde Oosterhuis zijn formatie op twee plaatsen en mochten de weer fitte Ted Heijckmann en Anass Aamri vanaf de aftrap starten. Nadat Nick de Bondt al op de paal had geschoten, opende aanvalsleider Kevin Sissing na twintig minuten de score als eindstation van een fraaie counter met een hoofdrol voor De Bondt en Bart van Brakel. Duno ging na een interessante eerste helft ook met een 1-0 voorsprong rusten.
 

GOUDEN RANDJE Vlak nadat doelman Patrick ter Mate knap had gered, kwam Duno vijf minuten na rust op een grotere voorsprong. Op aangeven van Sissing was de snelle Christian Gandu met zijn vijfde seizoenstreffer verantwoordelijk voor de 2-0. De koploper uit Staphorst was enkele malen dichtbij de aansluitingstreffer, maar ook Duno kwam via Sissing, Heijckmann en de ingevallen Ryan Bouwmeester nog dreigend voor de goal. Met de 2-0 overwinning lijkt Duno voor het restant van de competitie verlost te zijn van mogelijke degradatiezorgen en kan het debuutjaar in de hoofdklasse dankzij de strijd om de derde periodetitel nog een gouden randje krijgen.

VOLKOMEN VERDIEND ,,Een dik verdiende overwinning", vond ook Duno-trainer Jan Oosterhuis. ,,Daar kan geen twijfel over bestaan. Ik heb in de rust al gezegd: 'ik ben maar over een ding ontevreden, dat is dat het nog maar 1-0 staat'. En dat kan ik eigenlijk nu, na de wedstrijd, ook nog zeggen. Het had eigenlijk gewoon 4- of 5-0 voor ons moeten zijn. Maar verder hebben we het prima gedaan. Hebben Staphorst niet aan het voetballen laten komen. In een vroeg stadium hebben we al voorkomen, dat zij die lange bal konden spelen. We wisten dat ze daar sterk in zijn. Dan kan je gaan afwachten, maar ook direct druk zetten en zorgen dat die bal er niet komt. Dat heeft de ploeg prima gedaan. Ik denk dat er verder geen speld tussen te krijgen is. Volkomen verdiend gewonnen en erg tevreden."

LASTIGE WEDSTRIJDEN Tevreden is de winnend trainer ook over de hele gang van zaken momenteel. ,,Er wordt goed getraind en de jongens hebben plezier in wat ze doen. Dan is het resultaat natuurlijk ook medebepalend. Vooraf hebben we al gezegd, dat er nu vijf heel lastige wedstrijden op het programma staan. Alleen van Sparta Nijkerk hebben we helaas verloren, maar je wint wel van Genemuiden en Staphorst. Nu hebben we met AZSV en Excelsior '31 nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg. Niet dat die andere wedstrijden niet moeilijk zijn, maar op papier was het een hele zware reeks en als je dan geen punten pakt, wordt het heel lastig. Nu pik je die punten alvast mee en dat is alleen maar lekker. En daar doen we het voor."

Zaterdag werkt Duno in Doorwerth het restant van de gestaakte wedstrijd tegen AZSV af. Er moeten  dan nog 63 minuten gevoetbald worden, de tussenstand is 0-0.