• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Sportverenigingen presenteren zich aan 'hun'plaatsgenoten

WAGENINGEN De zomerperiode is net voorbij en alle sportaanbieders zijn weer fris en fruitig aan een nieuw seizoen begonnen. In de gemeente Wageningen is er een divers aanbod van verschillende sporten. Er is voor iedere inwoner 'sportief'\ wat wils. Van bijvoorbeeld badminton tot schermen en van dansen tot voetbal en nog veel meer. Om Wageningen en omgeving op de hoogte te brengen van alle sportmogelijkheden werd er zaterdag voor en achter Theater Junushoff een sportmarkt georganiseerd. 

 

Dick Martens

 

De organisatie van de 2e editie lag net als vorig jaar in handen van het Evenementen & Organisatieteam Wageningen en Sportservice Wageningen. ,,Sportstimulering en structurele sportbeoefening is hetgeen dat we onder andere willen bereiken", legt Bert van de Weerd uit. ,,Voorafgaand aan de sportmarkt heeft al menig sportaanbieder blijk gegeven van het belang en de wil om 'hun' sport te willen promoten en de belangstellenden een inkijkje te geven in hun vereniging en sport.

 

ENTHOUSIASME Aan het enthousiasme lag het niet. Er werd onder andere geschaakt door Schaakvereniging Wageningen, gebasketbald door Pluto, over horden gesprongen door leden van Pallas '67, die dit jaar het 50-jarig jubileum viert en ter gelegenheid daarvan een prachtig magazine uitgaf. Schemrgoeroe Erik Bel gaf een demonstratie en vertelde gepassioneerd over La Prime, de Wageningse schermvereniging. 

 

VROLIJK Ook de roeiers van VADA presenteerden zich. Prachtige foto's gaven een mooie impressie over hoe mooi roeien kan zijn. ,,Het gaat prima met de club", aldus Wolf Knab. ,,Het ledental stijgt weer. Daar worden we vrolijk van." Ook bij basketbalvereniging Pluto 'loopt het weer' naar behoren. ,,Het is ons weer gelukt om een respectabel aantal teams te formeren", legt Chris Jongboer, bestuurslid wedstrijdzaken, uit. ,,Daarvoor is veel werk verzet door bestuur en technische commissie, maar was er ook veel steun van ouders."

 

MOOIE SPORT Als enige voetbalclub presenteerde Wvv Wageningen zich. In hun kraam veel prachtig groen-wit en een mooi jubileumboek en leden die hun techniek demonstreerden. Ook waren er nog kickboksdemonstraties en waren ook de rugbyers van RC Wageningen, de softbalsters van Matchmakers, maar ook de nieuwe frisbeeclub 'Discover' en de Watervrienden terplekke om alles over hun mooie sport te vertellen.