• DKOD hield aan het uitduel met Midlandia, ondanks de slechte start, toch nog een punt over. Het werd in Bunnik uiteindelijk 13-13

    Dick Martens

Slechte start levert DKOD toch nog een punt op

RENKUM 'DKOD en een matig begin aan een wedstrijd'. Dat leek het euvel van het zaalseizoen 2018-2020 te zijn geworden. Maar daar werd vorige week tegen hekkensluiter Olympus '58 mee afgerekend. Vanaf minuut één speelde de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems scherp en geconcentreerd, met een uiteindelijke onbedreigde 26-13 overwinning als gevolg. Dat strijdplan werd ook de basis voor het duel met middenmoter Midlandia, maar in Bunnik vervielen de Renkumers toch weer in de oude fout. Moest er weer na een 5-0 achterstand worden terug geknokt. Een overwinning leverde die strijdlust echter niet meer op. De ploegen deelden de punten: 13-13.

Dick Martens

,,Het was weer een dramatische start", mopperde Jochems dan ook. ,,Vooraf hadden we afgesproken om verdedigend op dezelfde manier te starten als tegen Olympus. Maar als je dat afspreekt, moet je dat wel met het hele vak doen. Dat gebeurde helaas niet en mede daardoor keken we in de beginfase dus weer tegen een grote achterstand aan. Bij een 7-1 stand heb ik een time out aangevraagd, want het was wel duidelijk, dat er wat moest gaan gebeuren om de achterstand niet nog groter te laten worden."

SPELERSBANK Jochems deed dat vanaf de spelersbank, omdat hij zelf niet vanaf het begin speelde. ,,Dat was nu wel een voordeel. Vanaf de bank zie je toch sneller waar 'de pijn' zit en kan je gerichter corrigeren. Ik heb de verdediging wat anders neergezet en aanvallend hetzelfde te blijven spelen. Hoewel de afronding nog wat te wensen overliet, speelden we aanvallend naar behoren."

GEDREVENHEID De ploeg leek wakker geschud. DKOD kwam tot 7-6, maar ging uiteindelijk toch met een 9-6 achterstand rusten. ,,In de rust heb ik Gertilde Hooijer vervangen door Mariëlle Jansen en nogmaals de ploeg op scherp proberen te zetten. Gelukkig was dat besef er ook en zag je na rust een ander DKOD. Iedereen speelde weer perfect in zijn- of haar kracht en speelde we weer als een team. Vooral de gedrevenheid van Kim van Breukelen, die sterk in de korfzone speelde, hielp ons daarbij. We kwamen weer gelijk (9-9), maar juist in die fase stokte de productie weer. Gelukkig was dat ook bij Midlandia het geval."

STRAFWORP Het was een fase van ruim tien minuten, waarbij beide ploegen er niet in slaagden tot scoren te komen. Maar met nog ruim een kwartier te spelen, werd de slotfase toch weer een boeiend 'korfbalgevecht'. ,,De wedstrijd kon nog alle kanten op. Midlandia kwam op 13-11, maar wij kwamen toch weer langszij (13-13). Toch leken we de wedstrijd nog te gaan verliezen, maar zij misten de toegekende strafworp. Maar uit de allerlaatste aanval die daaruit nog voortkwam, hadden wij ook nog een kans. Janneke Koehorst ontsnapte aan haar tegenstandster en werd toch ook onreglementair gestuit. Helaas floot de scheidsrechter juist op dat moment af en bleef de stand ongewijzigd (13-13). Gezien het hele wedstrijdbeeld, was dat ook wel de verhouding. We hebben niet een keer voorgestaan, maar waren zeker aan elkaar gewaagd. Hoewel wij tactisch meer in huis hebben, compenseerde Midlandia dat met strijdlust en energie. Daar moeten we richting de volgende wedstrijden lering uit trekken. De competitie is nu halverwege, dus er komen nog voldoende kansen om dat te gaan bewijzen."

Door het gelijke spel en de resultaten in de andere wedstrijden gaat Keizer Karel nu aan kop in de 3e Klasse D. De Nijmegenaren hebben 12 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. DKOD, Reehorst '45 en Midlandia gaan met 9 punten ui eenzelfde aantal gespeelde wedstrijden 'in de achtervolging'.

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer 5, Stefan Vorage 3, Demi Gerritsen 2, Janneke Koehorst en Ruben Isarin 1.

DOORWERTH Volgende week zaterdag (2 februari) speelt DKOD een thuiswedstrijd tegen Achilles (A). Maar in verband met de Carnavalsfestiviteiten van De Dolle Instuivers in MFC Doelum, wordt de wedstrijd in Sporthal Doorwerth gespeeld (Aanvang: 19.30 uur).