• Dick Martens
  • Dick Martens

SKV neemt strafschoppen beter dan OVC '85 en 'bekert' verder

OOSTERBEEK In Oosterbeek stond in het kader van de strijd om de KNVB-beker de regionale derby tussen OVC '85 en 3e Klasser SKV uit Wageningen op het programma. Lang leek het erop dat de thuisclub de volgende bekerronde ging bereiken. Na een 0-0 ruststand nam de ploeg van trainer Win Kamphuis in het tweede bedrijf door doelpunten van Luuk van Gestel en Koen Vermooten een 2-0 voorsprong, maar de gasten uit Wageningen toonden karakter en vochten zich door treffers van Nando Kersten en Ismael Antonio naar de 2-2 gelijke stand. In de strafschoppenserie die volgde stopte SKV-doelman Gijs Vossen uitgerekend de strafschoppen van de Oosterbeekse doelpuntenmakers Van Gestel en Vermooten. Wageningse doelpuntenmaker Kersten werd uiteindelijk de gevierde man door de beslissende strafschop achter OVC-doelman René Gerrist te schieten.

 

Dick Martens

 

Voor rust viel er op de koude Bilderberg weinig te genieten. Beide ploegen ploeterden veelal op het middenveld, waarbij de gasten nog de meeste aanspraak hadden op de voorsprong, maar vooral spits Antonia had zijn vizier (nog) niet op scherp staan. Na rust speelden de gastheren wat beter en sprongen effectiever met de geboden kansen om, met treffers van Van Gestel en Vermooten als logisch gevolg. Maar in de slotfase sloeg SKV toch nog genadeloos toe. In die fase voetbalde de ploeg van trainer Kevin van Veen ook beter en leek conditioneel ook wat beter. DE OVC-verdediging bezweek vervolgens onder de druk en moest lijdzaam toezien hoe er nog twee bressen in de verdedigingsmuur werden geslagen. Ook de strafschoppen werden vervolgens door SKV beter genomen.

 

 

KARAKTER ,,Wij wilden de wedstrijd heel graag winnen", aldus Van Veen na afloop. ,,Zeker na de matige vertoning van afgelopen zaterdag (3-1 verlies op bezoek bij Advendo '57). Toch liep het voor rust ook nog niet echt lekker bij ons. Door veel slechte balaannames leden we veel balverlies en verkwanselden we ook nog eens de nodigen kansen. Ik ben wel blij over de manier waarop wij vervolgens terug zijn gekomen. Dat was op karakter, maar ook met redelijk goed voetbal. Door aanvallende te wisselen gingen we in de slotfase 'erop en erover'. Dat was mooi om te zien."

 

 

PERIODETITEL Collega-trainer Kamphuis had het duel aangegrepen om wat spelers op te stellen die dit seizoen nog weinig 'minuten' hadden gemaakt. Daarvoor hield hij vaste basiskrachten als een Vincent van Weelden, Richard Jansen en Thijs van Gestel aanvankelijk buiten de basiself. ,,We hebben een enthousiaste en goede groep. Ik wilde daarom die jongens persé een hele weedstrijd laten spelen. Natuurlijk wil je een dergelijke wedstrijd ook winnen en met name na rust hadden we daar ook wel aanspraak op, maar in de slotfase speelden zij alles of niets en bezweken wij onder de druk En uiteindelijk bekert SKV, denk ik, ook wel terecht door. Wij gaan ons nu richten op de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan kunnen wij hier thuis tegen de Paasberg de eerste periode pakken. Daar gaan we dan ook vol voor."