• Duno boekte een sensationele 5-4 overwinning op het bezoekende CSV Apeldoorn. Shapoul Ali (rechts op archieffoto) tekende in de slotfase voor de vijfde en winnende treffer.

    Dick Martens

Sensationele winst Duno

DOORWERTH Dankzij een sensationele 5-4 zege op CSV Apeldoorn heeft Duno de koppositie verstevigd. Tien minuten voor tijd stond Duno nog op een schier kansloze 2-4 achterstand, maar dankzij drie treffers in de slotfase wist Duno alsnog de eerste hoofdklassezege in Doorwerth te halen. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif voert de Hoofdklasse B nu aan met tien punten uit vier wedstrijden.

ACHTERSTAND Met aanvoerder Purrel Fränkel weer in de basis en met Dominque Kivuvu op de plaats van de niet geheel fitte Bart van Brakel kwam Duno voor de vierde keer dit seizoen op een achterstand. Sterker nog: na een half uur gingen de bezoekers uit Apeldoorn met 0-3 aan de leiding en was Duno onderweg naar de eerste seizoensnederlaag. Nadat Joey Godee (paal) en Christian Gandu al dichtbij de eerste treffer van Duno waren, wist clubtopscorer Shapoul Ali Duno tien minuten voor rust op het scorebord te zetten. 

WISSELS Om een snelle aansluitingstreffer te forceren wisselde De Kruif al vroeg in de tweede helft driemaal en ging Duno met de invallers Hans Cooke, Bart van Brakel en pinchhitter Kevin Sissing op jacht naar doelpunten. Joey Godee maakte uit een scrimmage de 2-3, waarna de gerenommeerde hoofdklasser uit Apeldoorn de wedstrijd leek te beslissen door uit een strafschop voor de vierde maal te scoren.
 

VIJFDE TREFFER De Doorwerthse hoofdklassedebutant kwam echter voor de derde keer in dit prille seizoen uit verloren positie terug. Invaller Sissing bewees zijn meerwaarde door binnen vijf minuten twee keer te scoren: eerst fraai achter het standbeen op aangeven van Jochem Jansen, later na een assist van Ali. In de absolute slotfase bekroonde Shapoul Ali de Doorwerthse inhaalrace door de onmogelijk geachte vijfde treffer te scoren, waardoor niet alleen de neutrale toeschouwers maar ook de Duno-aanhangers tevreden naar huis gingen: 5-4.

Zaterdag speelt Duno in Nijkerk de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.