• Dick Martens

Scylla en Sport 55+ slaan handen ineen

WAGENINGEN 'Sport is een feest voor iedereen. Onze volleybalclubs en de energie van de vele vrijwilligers spelen daarin een sleutelrol. Volleybalclubs zijn goed in staat uitdagingen aan te gaan mede door hun passie voor de sport. Het is onze voorsprong in een maatschappij waarin iedere dag weer veel veranderd'.

Dick Martens

Zomaar wat quotes uit de lezing die Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), hield aansluitend op de Algemene Ledenvergadering van de Wageningse volleybalvereniging Scylla. Het klonk voorzitter Hans Konig als muziek in de oren, want juist bij 'zijn' vereniging zijn dat juist de pijlers waarop de club draait, met een nieuw logo en integratie van Sport 55+ als nieuwste aanwinsten.

INTEGREREN ,,Ons logo is geactualiseerd en staat nu voor wat wij werkelijk zijn", legt Konig uit. ,,Wij zijn nu een vereniging waar volleybal en Sport 55+ in één zijn verenigd. Ik bestempel het als: 1 + 1 = 3. Beide sportactiviteiten kunnen elkaar namelijk versterken en gaan dat ook zeker doen."

Sport 55+ kan de volleyballers interessante sportmogelijkheden aanbieden. ,,De variatie van het aanbod binnen Sport 55+ is groot. Van licht tot zware bewegingsactiviteit gericht op alle spieren in het lichaam", vult Tea Jansen-Meijer aan. Jansen, die zelf op hoog niveau volleybalde en nu, zoals voorzitter Konig haar typeert, 'de founding mother' is van Sport 55+. ,,We zijn in samenwerking met Sportservice gegroeid van 15 naar ruim 100 leden en die integreren nu bij Scylla. Die groep vormt ineens een kwart van het totale ledenbestand en wordt een belangrijke pijler, vandaar ook de vermelding in het Scylla-logo."

Scylla ontstond in 2003 uit het samengaan van SKV-volleybal en het Bennekomse De Springer en staat dus aan de vooravond van het 15-jarig bestaan. ,,Dat vieren we op 2 juni 2018. En we, zijn inmiddels 423 leden van Scylla en daar zijn ineens dus meer dan 100 55+-leden bijgekomen. Die kunnen nu ook gaan genieten  van onze volleybalafdeling die 'de nieuwe poot' nu al volleybal op hoog niveau van zowel de heren als de dames biedt. Ook hoop ik dat ze gaan integreren in ons bestuur. Inmiddels heeft Jan Figge al vanuit de 55+-groep zitting genomen in het bestuur. Zo gaan we steeds meer één worden. Een prima ontwikkeling, waarbij het mes zeker van twee kanten snijdt."