• Het beeld van de wedstrijd RVW-Afnhemia. Veelvuldig juichende RVW-spelers en treurende collega's van Arnhemia. In Heelsum werd de kampioenskandidaat totaal vernederd. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 10-3(!!).

    Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW verstoort kampioensfeest van Arnhemia met monsterscore

HEELSUM 'Op een mooie Pinksterdag', zong Leen Jongewaard eind jaren zestig al eens. Dat zou het ook voor het Arnhemse Arnhemia moeten gaan worden. De ploeg van trainer Marco Bosch, die volgend seizoen bij OVC '85 de scepter zal zwaaien, moest, om kampioen te worden, dan minimaal een punt uit het duel met RVW slepen. Om nog een theoretische kans op een periodetitel te behouden was voor de ploeg van trainer Peter van den Borden 'een driepunter' noodzakelijk. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een 0-3 stand aan. Daarmee zou het startsein voor een Arnhems feest gegeven kunnen worden. Mar tot verbazing van vriend en zeker ook 'de vijand' was het scorebord niet toereikend voor de vernedering die de thuisclub de ploeg uit Arnhem had toegebracht, want zij scoorden maar liefst tien (!!) keer.

Dick Martens

Ongeloof, onbegrip een gulle lach en starre gezichten. Dat waren de aanblikken na negentig minuten voetbal, waarbij een titel op het spel stond, een feestje in het verschiet lag, maar hoe verschrikkelijk een dergelijk feest verstoord kon worden was zondagmiddag meer dan zichtbaar op het hoofdveld van RVW.

GAS GEVEN De thuisclub zette al direct de toon, door binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong te komen. Arnhemia leek de marge al snel te herstellen, maar de aansluitingstreffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. RVW wervelde vervolgens gewoon door en stopte na 45 minuten met scoren toen de teller al op vijf stond. Na rust gingen de bezoekers met de moed der wanhoop op jacht naar treffers. Binnen tien minuten lukte dat twee keer en waren het vervolgens de paal en RVW-doelman Mike Vermeij die meer succes verhinderden. Voor de volgelingen van Van den Borden het sein om toch weer gas te geven. Vloeiende combinaties, gevolgd door prachtige doelpunten zorgden voor een bijna oververhit scorebord, dat na de 9-3 de moed opgaf. Voor de tiende treffer was geen plaats meer. Daar waren Stefan Aalbers (4), Luuk Hendriks (3), Roy van Lagen (2) en Sander Bos voor verantwoordelijk.

GEWELDIG ,,Dit geloof je toch niet", blikt van den Borden terug. ,,Ik was ervan overtuigd, dat wij zeker kansen hadden om het feestje van Arnhemia een weekje zouden kunnen uitstellen, maar op deze manier? Uit hadden we al laten zien prima met hun mee te kunnen voetballen, kwamen we ook op een 2-0 voorsprong, maar toen gingen we alsnog ten onder. Nu lieten we ons niet meer verrassen, speelden bij vlagen geweldig en scoorden fantastische doelpunten. Terugkijkend is het natuurlijk jammer, dat we door blessures en een te krappe selectie, maar zeker ook door puntenverlies tegen mindere tegenstanders, geen prijs hebben kunnen halen. We hebben tot op het laatste wel meegedaan, maar uiteindelijk heb je niets. Toch kijk ik terug op een mooi seizoen, met een fantastische groep, die voor een prima sfeer zorgde en heeft laten zien ook nog eens goed kan voetballen. Volgend seizoen wordt de selectie wat breder en gaan we een nieuwe gooi naar promotie doen."

DUG OUT De gezichtsuitdrukking van Arnhemia-trainer Bosch was 'wat anders' dan bij zijn collega. Na het laatste fluitsignaal bleef hij lang en moederziel alleen in de dug out zitten. Toch gaf hij even later toch zijn visie op de desastreuze verliespartij. ,,Ook zulke dingen gebeuren helaas", stamelde hij. ,, Je weet dat je bij RVW kunt verliezen, maar op deze manier? Nee, dat mag natuurlijk niet. Je begint al slacht aan de wedstrijd, maar we leken al snel de aansluiting weer te pakken. Onbegrijpelijk dat dat doelpunt werd afgekeurd. Het was absoluut geen buitenspel. Daarna waren we het helemaal kwijt. Leg daar de vinger maar eens op. In de rust ben ik rustig gebleven. Dat leek te werken. We kwamen goed terug, namen risico's, maar werden vervolgens genadeloos naar een geweldig verlies gespeeld. Gelukkig hebben we volgende week (bij Dee Hoven) nog een kans. Dan moeten we het daar maar afmaken. Eerst even dit 'tikkie' verwerken."