• Erwin Roelofsen wordt met de brancard van het veld gedragen. Na zijn invalbeurt in het duel met Babberich, verstapte hij zich. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit, dat hij zijn kuitbeen had gebroken.

    Fred Hendriks

RVW-speler Erwin Roelofsen breekt kuitbeen

HEELSUM Voor RVW-speler Erwin Roelofsen is het voetbalseizoen waarschijnlijk voorbij, eigenlijk al voor het werkelijk was begonnen. Roelofsen pakte onlangs 'de voetbaldraad' weer op. Na enige tijd zijn focus te hebben gericht op het tennis, waarvoor hij zijn voetbalschoenen voorlopig even aan de wilgen hing, besloot hij ze dit seizoen toch weer aan te trekken. Om weer ritme en conditie te krijgen trainde hij hard en zag die inspanningen al beloond met een tweetal invalbeurten. Maar zijn derde invalbeurt, afgelopen zondag in het thuisduel met Babberich, eindigde op de brancard en een bezoek aan het ziekenhuis. Daar werd na onderzoek een kuitbeen-breuk geconstateerd.

Dick Martens

DIAGNOSE Een enorme domper voor de speler, waarbij het voetbalvirus toch weer opborrelde. Hij leek op de goede weg, wat hij ook de afgelopen weken 'binnen de lijnen' bewees. Hij bleek het scoren nog niet te zijn verleerd. Tegen Edesche Boys produceerde hij een onvervalste hattrick en vorige week, in het thuisduel met Elsweide als tegenstander, was hij tweemaal productief. Die reeks wilde hij bij zijn derde invalbeurt, afgelopen zondag tegen het bezoekende Babberich, een passend vervolg geven. Helaas zal de teller wat dit seizoen betreft, voorlopig op vijf blijven staan, omdat zijn invalbeurt, na ruim twintig minuten, op de brancard eindigde. Kermend van de pijn stortte hij, na een onschuldige beweging, ter aarde. In de kleedkamer leek de schade rondom het enkelgewricht te zitten. Wel werd besloten om het gewricht nader te laten onderzoeken. De diagnose was toch 'even' wat anders en niet verwacht. Duidelijk was te zien, dat het kuitbeen was gebroken. Hoe lang de ongelukkige aanvaller uit de roulatie zal zijn is nog niet duidelijk.

OPERATIE Inmiddels zit Roelofsen thuis op de bank, na van de eerste schrik te zijn bekomen. ,,In het ziekenhuis twijfelde de dokter aanvankelijk ook. Op de foto's was het vooralsnog ook nog onduidelijk, wat het nu daadwerkelijk was. Maar omdat ik mijn been niet goed kon neerzetten, werd er nog eens goed naar gekeken en bleek toch het kuitbeen te zijn gebroken. Dat was wel even schrikken, ook ik had dat niet gedacht. Besloten werd, dat ik aanstaande woensdag 'onder het mes' ga. Dan is het te hopen, dat het een zogenaamde 'nette breuk' is. Dat verwachtte de dokter overigens wel. Daar hou ik mij dan ook maar aan vast en dat na de operatie mijn been weer mooi recht zal staan. Nu heb ik nog wel heel veel pijn en kan ik eigenlijk niets. Dat is balen en ook natuurlijk dat het voetballen er voorlopig niet meer in zit. Ik was net zo lekker bezig, had er ook heel veel zin. Maar helaas, het is nu even niet anders. Eerst maar weer goed herstellen. Dan zien we wel weer verder."