• Dick Martens
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW probleemloos naar officieus kampioenschap

HEELSUM RVW is hard op weg om 'historie' te gaan schrijven. Nadat er aan het einde van het seizoen 2002-2003 een kampioensschaal omhooggehouden kon worden, na het veroveren van de titel in de 6e Klasse H, gaat die schaal volgende week zondag eindelijk weer eens de lucht in, want die conclusie kan wel worden getrokken, nadat de ploeg van Peter van den Borden zelf probleemloos met 5-0 in Herveld van SVHA had gewonnen. Ook concurrent Loo won weliswaar, maar voor hen zit de competitie erop, terwijl RVW nog een thuisduel tegen De Paasberg moet spelen. Dat duel wordt ook aangepakt om de titel officieel te gaan vieren. In Herveld bleef het bij felicitaties en omhelzingen, want zo was de algehele conclusie: 'Volgende week gaat het dak eraf en de schaal omhoog'.

Dick Martens

'Snel scoren en geen onnodige kaarten of blessures oplopen', dat was de kreet die van den Borden met blokletters op het bord had geschreven en die tijdens de bespreking nog 'even' werd herhaald. Zijn jongens hadden goed opgelet want de bal was op Sportpark Jan van Baal amper aan het rollen gebracht, toen de bal al achter de SVHA-doelman over de doellijn rolde. Maar scheidsrechter van Zwam stond te ver van de situatie om dat ook te constateren. Het was echter uitstel van executie, want in de 10e minuut was RVW-topscorer er als de kippen bij om een terugspringende bal om te toveren tot de openingstreffer (0-1). Vervolgens liet de aanstaande kampioen zien waar het toe in staat is en wat de basis van het succes is. Met vloeiend combinatievoetbal rolde de enen na de andere fraaie aanval richting het vijandelijke doel en het leverde ook nog eens drie 'doelpunten van de maand' op.

FRAAIE TREFFERS Na 17 minuten spelen volleerde Luuk Hendriks een hoekschop ineens uit de lucht (0-2) en tien minuten later herhaalde Roy van Lagen dat kunststukje nog eens. Ook hij nam een voorzet ineens op 'zijn pantoffel (0-3). Ook de 0-4 was er een om in te lijsten. De jeugdige vleugelaanvaller Sam van Dreven zag in zijn ooghoek rechter-verdediger Jeffrey Zweers de diepte in sprinten. Precies op tijd kreeg hij de bal 'in de loop' aangespeeld en ook Zweers liet het doelnet schroeien (0-4). Tussen die schitterende treffers door deelde de thuisclub nog wel wat speldenprikken uit, maar die werden even fraai als rustig door doelman Mike Vermeij onschadelijk gemaakt.

BOTTE BIJL TACTIEK In de tweede helft begon RVW, zoals het het eerste bedrijf had afgesloten. Met een snelle en ook nu weer fraaie treffer. De bal bereikte vanuit de achterhoede en diverse tussenstations goalgetter Aalbers, die ook nu geen fout maakte (0-5). Verder wilden de bezoekers het waarschijnlijk niet meer laten komen, want er werd overgeschakeld op 'de botte bijl tactiek'. De RVW-spelers en trainer van den Borden schrokken daar zichtbaar. Snel werd er overgeschakeld op het scenario: 'De wedstrijd rustig uit voetballen en geen schade oplopen'. Ook dat Plan-B werd weer prima uitgevoerd, resultaat was wel, dat het duel zich naar het einde sleepte. Gelukkig was scheidsrechter van Zwam wel zo verstandig om niet veel tijd bij te trekken en konden spelers net voor het onweer losbarstte elkaar nog innig omhelzen en in de kleedkamer alvast een voorschotje nemen op het kampioensfeest, volgende week na afloop van het duel tegen De Paasberg.

KROON OP HET WERK ,,We hebben voor rust laten zien waartoe we in staat zijn", glunderde 'kampioenstrainer van den Borden na afloop. ,,Fraai voetbal en schitterende goals. Dan is het genieten als trainer. Natuurlijk wil je dat ook na rust laten zien, maar na de 5-0 en het feit, dat SVHA veel te hard ging voetballen, zijn wij de bal gaan rondspelen en hebben de duels proberen te ontwijken. Qua kijkspel wordt het dan weliswaar wat minder, maar het was belangrijker, dat iedereen fit zou blijven en dat we dan volgende week met zijn allen de kroon op ons werk kunnen zetten. En dat is gelukt. Want dit gaan we natuurlijk niet meer weggeven, dat durf ik nu wel uit te spreken."