• Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW na zevenklapper nog volop op titelkoers (Update - Foto's)

HEELSUM RVW heeft opnieuw een lastige 'hobbel' op weg naar het zo felbegeerde kampioenschap van de 5e Klasse D genomen. Toch was trainer Peter van den Borden er in de aanloop naar het uitduel tegen SV Gelders Eiland nog niet helemaal gerust op, dat dat zo maar even zou gaan lukken. Daarvoor stond de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Aerdt de oefenmeester nog (te) vers in het geheugen. In Heelsum bleef de 0-0 stand 90 minuten op het scorebord, ondanks een overwicht en legio kansen. Maar de bedenkingen werden door zijn eigen ploeg gelogenstraft. Bij rust stond er al een 1-3 op het scorebord, een stand die in het tweede bedrijf nog werd uitgebouwd naar een heuse zevenklapper (1-7). Daarmee blijft RVW volop in de titelrace en de trotse koploper.

Dick Martens

,,We begonnen fel aan de wedstrijd", blikt van den Borden terug. ,,Dat was nodig ook, omdat ook Gelders Eiland zo begon. Zij hadden nog uitzichten op een periodetitel, dus was er geen spraken van het cadeau geven van de wedstrijd. Lekker was het daarom, nadat we al een paar mooie kansen hadden laten liggen, dat we na ruim 56 minuten spelen al op 0-1 kwamen. Vervelend was daarbij wel, dat onze doelpuntenmaker, Sander Bos, zich daarbij dusdanig blesseerde, dat hij vervangen moest worden door Sam van Dreven."

PRIMA INVALBEURT De thuisploeg verwerkte de achterstand snel (1-1) en RVW kreeg het even lastig. ,,Maar gelukkig gingen we vervolgens met dezelfde gedrevenheid weer op jacht naar de voorsprong", vervolgt van den Borden. ,,En die kwam er dan ook. Uitgerekend Sam (van Dreven), die prima inviel, zette ons op 1-2. Daarna namen we het heft weer stevig in handen en kwamen door een doelpunt van Stefan Aalbers nog voor rust op 1-3."

IN DE RACE In de beginfase van de tweede helft probeerde Gelders Eiland de opgelopen schade nog te herstellen, maar zover lieten de gasten het niet komen. Maar hoe toepasselijk op de 5e mei, werkte de 1-4 van Roy van Lagen, na ruim een uur spelen 'bevrijdend'. ,,Toen was de wedstrijd ook gespeeld en kwamen we niet meer in de problemen, maar bleven we wel goed voetballen. Dat resulteerde in nog eens drie doelpunten, die gescoord werden door opnieuw Sam van Dreven, Ivo Klomp en Roy van Lagen, die daarmee ook zijn tweede treffer liet aantekenen. Met deze fraaie overwinning blijven we volop in de race om het kampioenschap, dat toch ons ultieme doel is."

VERTROUWEN Maar van den Borden waakt wel voor een al te groot optimisme. ,,We moeten nog drie keer volop aan de bak, te beginnen met aanstaande zondag, als SDZZ naar Heelsum komt. Evenals destijds tegen Gelders Eiland, speelden we ook tegen hen 0-0. Dus zullen we zeker alle zeilen moeten bijzetten om geen schade op te lopen en Loo (de achtervolger van RVW) het gevoel te geven, dat er voor hen nog wat te halen valt. Maar als we de komende wedstrijden zo spelen als vandaag, heb ik er alle vertrouwen in, dat het goed gaat komen."