• Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW moeiteloos voorbij zwak Babberich

HEELSUM RVW heeft het thuisduel met Babberich vrij moeiteloos gewonnen. Hoewel de gasten erg zwak speelden, was dat ook de verdienste van de ploeg van trainer Peter van den Borden. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de gasten onder druk gezet. Dat leidde al binnen vijf minuten in een aantal kansen, die vooralsnog werden gemist. Maar nadat RVW na tien minuten spelen de leiding had genomen, begon de aanvalsmachine op volle toeren te draaien. Dat leidde tot een 4-1 ruststand. Na rust werden wat basiskrachten rust gegund en liep de score toch nog op naar 6-1. Enig smetje was, de naar het liet aanzien zware enkelblessure, van invaller Erwin Roelofsen. De geblokte aanvaller verdraaide het gewricht en moest op de brancard van het veld.

Dick Martens

HOOFDROL Na een flitsend begin opende Roy van Lagen de score vanaf de strafschopstip, nadat collega-aanvaller Luuk Hendriks binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald. Het werd de opmaat voor een vrij simpele zege. Na een kwartier waren het opnieuw Hendriks en van Lagen die de hoofdrol voor zich opeisten. Van Lagen 'krulde' de dieptepass van Hendriks met gevoel in de kruising (2-0). De thuisclub leek wat te lang te genieten van de fraaie treffer, want een moment van onachtzaamheid betekende de aansluitingstreffer voor Babberich (2-1). Maar de thuisclub herstelde zich snel van het schoonheidsfoutje en zag vervolgens Pepijn Ox en topscorer Stefan Aalbers de ruststand op 4-1 bepalen.

WISSEL De beginfase van het tweede bedrijf was een kopie van die fase voor rust. Er werden eerst een aantal kansen gemist, voor Aalbers RVW's vijfde en zijn dertiende (!) treffer produceerde (5-1). Daarna zakte het niveau en ook het tempo van de thuisclub wat weg, dat tot onvrede van Van den Borden. Hij liet vanaf de zijlijn duidelijk horen, dat er weer sneller en vooral zuiverder gespeeld moest gaan worden. Het signaal werd direct opgepakt, wat resulteerde in de 6-1 van Luuk Hendriks. Dat was voor Van den Borden ook het sein om Erwin Roelofsen weer wat speeltijd te gunnen. Topscorer Aalbers verliet het veld en Roelofsen werd de diepste spits. De wissel pakte in voorgaande duels goed uit, omdat 'de inval-spits' moeiteloos het scoren van zijn collega-spits overnam. Zo ver kwam het dit keer niet. Eenmaal was hij dichtbij een treffer, maar in de 85e minuut stortte hij kermend van de pijn ter aarde. Al snel werd duidelijk, dat hij waarschijnlijk een forse enkelblessure had opgelopen. De daadwerkelijke schade zal na het ziekenhuisbezoek duidelijker worden.

VERTROUWEN ,,Dat was een smetje op een voor de rest rimpelloze wedstrijd", blikt van den Borden terug. ,,We hadden niet verwacht dat het vandaag zo gemakkelijk zou gaan. Babberich hield vorige week koploper Loo op een gelijkspel en dan verwacht je toch wat meer tegenstand. Maar omdat wij vanaf het begin 'vol' druk zetten, overrompelden wij Babberich en kwamen zij niet aan voetballen toe. Dat deden we goed en leverde ons ook de nodige doelpunten op. Na rust was het weliswaar wat minder, maar scoorden we toch nog twee keer en staat er toch een stevige 6-1 overwinning. Dat geeft vertrouwen richting de wedstrijd van volgende week, want dan gaan we op bezoek bij koploper Loo. Jammer is dan wel, dat je Erwin (Roelofsen) dan zo zwaar geblesseerd ziet uitvallen. Hij werkte hard aan zijn terugkeer en dan overkomt hem dit. Echt sneu."