• Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW-invaller Sander Bos beslist topper in slotfase

HEELSUM Er stond zondagmiddag zeker wat op het spel op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. Daar stonden de koploper van de 5e Klasse D en thuisclub RVW tegenover elkaar. De gasten kwamen met een voorsprong van vier punten naar Heelsum en vertrokken na ruim 96 minuten 'vechtvoetbal' gefrustreerd richting het thuisfront. 'De schuldige' was RVW-invaller Sander Bos, die in blessuretijd voor de enige en dus winnende treffer had gezorgd.

Dick Martens

Maar voor 'heel' blauw en wit elkaar juichend in de armen kon vallen speelde zich voor de ogen van de toeschouwers 'veel en van alles' af, maar wat ontbrak was waar het eigenlijk allemaal om gaat: goed voetbal. Daarvoor waren de belangen blijkbaar te groot, de zenuwen te heftig en de vele onderbrekingen hinderlijk. Het leverde een rommelige beginfase op, die door een vroege gele kaart voor RVW-verdediger Jeffrey Zweers nog wat olie op het vuur gooide.

ALUMINIUM Toch herpakte de thuisclub zich als eerste weer en probeerde veelal via de snelle buitenspelers Roy van Lagen en Sam van Dreven gevaar te stichten. Toch ontbrak net dat greintje extra klasse, dat nodig was om nog voor rust het verschil te kunnen maken. En omdat de gasten uit Loo daar ook maar weinig tegenover konden stellen was de dubbelblanke ruststand daar het logische gevolg van (0-0). Maar na rust veranderde er vooralsnog niet veel. Het werd een foutenfestival, waarbij de technische onvolkomenheden veelal werden afgereageerd op de tegenstander, de scheidsrechter en kregen ook beide grensrechters vaak 'de wind van voren'. Op basis van de kansen, die er tussen de praatsessies door ook nog waren, had RVW wel het meeste recht op een zege, maar tot tweemaal toe verzuimde Luuk Hendriks Loo de doodsteek toe te dienen, al strandde daarbij een van zijn pogingen op het aluminium naast Loo-doelman Daron Morren. De gasten trachtten de beslissing nog te forceren door het surplus aan lengte uit te buiten. Maar bij de corners en voorzetten bleef de RVW-verdediging tot relatief eenvoudig overeind.

HELD Het duel leek onbeslist te gaan eindigen, een uitslag die voor Loo als een overwinning zou worden gaan gevierd. Maar terwijl de emoties, veelal ingegeven door de beide grensrechters, waarvan het leek of ze een onderlinge prestigestrijd uitvochten, hoog opliepen en de klok richting 93 minuten liep, werd Sander Bos 'ineens' de held van RVW. De jeugdige invaller, die na rust ploeggenoot van Dreven was komen vervangen, aarzelde niet toen de bal voor zijn voeten caramboleerde. Hoewel doelman Morren de bal nog we lichtjes toucheerde moest hij ook lijdzaam toezien, dat de bal tegen de touwen plofte. Het slotoffensief van de luchtmacht van Loo leverde vervolgens ook niets meer op. Het laatste fluitsignaal leidde ven later een mix op van vreugde, verdriet, emoties en een mooie omhelzing van RVW-middenvelder Pepijn Ox met zijn 80-jarige opa.

OPA ,,Als het mooi weer is komt hij altijd kijken", glunderde de kleinzoon. ,,Hij heeft geen mooie, maar wel een spannende wedstrijd gezien. Toch vond ik dat wij de overwinning het meest verdienden, omdat wij beter en gevaarlijker waren." Ox begon zijn voetbalavonturen bij de club waar hij inmiddels weer terugkeerde. Ik heb uitstapjes gemaakt naar SC Westervoort en SKV, maar voetbal nu weer lekker hier bij mijn vrienden. Ik heb wel altijd in een blauw wit shirt gespeeld." Even verderop straalde 'The Man of The Match' ook van oor tot oor. ,,Ja, van zo'n invalbeurt kan je wel genieten. Het doelpunt is ook hartstikke belangrijk. We willen kampioen worden en dan was winst vandaag geboden."

VERDIEND Ook 'de winnende trainer' was natuurlijk in zijn nopjes. ,,Heerlijk en toch ook verdiend. Het voetbal was niet geweldig, maar voetbaltechnisch waren wij de bovenliggende partij, maar dan moet je dat wel in doelpunten uitdrukken. Dat hebben we uiteindelijk gedaan, al duurde het wel lang. Nu nog ven genieten, een lekker biertje drinken en dan moet het vizier op SC Rijnland. Zij zijn de nummer drie en hebben ons ook nog in het vizier. Weer een belangrijk potje dus. Maar als je kampioen wil worden moet je ook daar die drie punten pakken."