• Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

RVW doet goede zaken na winst in ‘Rijnderby’

HEELSUM RVW toonde zich opnieuw de sterkste in 'de Rijnderby'. Werd SDOO, de ploeg uit Heteren, voor de winterstop in Heelsum al verslagen, ook 'over de Rijn' toonde de ploeg van trainer Peter van den Borden zich de sterkste. Maar de winst kwam wel moeizamer tot stand dan in de eerste confrontatie het geval was. Eind d september werd het 6-2, nu werd er minder gescoord: 1-2, maar wel weer gewonnen.

Dick Martens

,,We speelden zeker niet onze beste wedstrijd", vond van den Borden. ,,Maar de overwinning vond ik wel verdiend. We moesten harder voor de winst werken, dan destijds thuis. Het lukte ons, ondanks het feit dat we wel mogelijkheden hadden, voor rust op voorsprong te komen. Gelukkig kwam SDOO ook niet tot scoren, waardoor we met 0-0 de rust ingingen."

GENIETEN Maar ook voor rust slaagden beide ploegen er niet in de doelmannen te passeren. ,,Dan begint de tijd een beetje te dringen, maar gelukkig scoorden we na ruim een uur spelen. Dat gebeurde uit een ingestudeerde corner, die uiteindelijk door Pepijn Ox werd verzilverd. Dan geniet je als trainer natuurlijk ook. We oefenen vaak op een dergelijke spelhervatting. Vervolgens kwamen we door een mooi doelpunt van Mitchel Valkhof op 0-2. Dan ga je als trainer toch wat rustiger zitten en denk je dat we die wedstrijd rustig gaan uitspelen. Maar door de aansluitingstreffer kreeg SDOO toch weer hoop, maar gelukkig liepen we verder geen schade meer op."

KOPPOSITIE De winst werd na afloop nog groter, omdat RVW zelf de nummer drie op de ranglijst SDOO versloeg, maar zag ook koploper Loo onderuit gaan. ,,Daardoor zijn wij hen op één punt genaderd en kunnen we volgende week, als we bij Loo op bezoek gaan, zelfs de koppositie pakken. Maar dan zal er nog wel wat beter gevoetbald moeten worden dan vandaag. Daar gaan we dan wel voor natuurlijk